Abuzul de drept săvârşit de către Curtea Constituţională prin Deciziile nr. 293 din 2018 şi nr. 568 din 2018

Abuzul de drept săvârşit de către Curtea Constituţională prin Deciziile nr. 293 din 2018 şi nr. 568 din 2018

10:39 23.08.2019
0

Nu există familie în România care să nu fie afectată, negativ, de aplicarea prevederilor aberante, inechitabile, absurde și discriminatorii prezentate în acest articol, fapt pentru care fiecare dintre cei care primesc acest material ar trebui să intervină, în limita propriilor posibilităţi, fie și numai prin popularizarea sa, pentru lichidarea acestora.

Existenţa acestor neajunsuri legislative este cauzată și de pasivitatea oamenilor de bine care uită că „Lumea nu va fi distrusă de cei care fac rău, ci de cei care privesc fără să facă nimic” (Albert Einstein), că „Toţi suntem responsabili de prosperitatea prostiei” (Vasile Ghica) și că „Cine nu împiedică fapta rea, atunci când poate, acela îndeamnă la ea”. (Seneca, Troades, 290).

În cazul în care tot mai mulţi oameni de bine, în special cei din mass-media și dintre elitele autentice ale societăţii, s-ar preocupa serios și de problemele majore ale acestei ţări, aşa cum este și cea prezentată în acest articol, ar fi eliminate multe dintre gravele neajunsuri existente în prezent.

Distribuie articol

Prin prezentul material se prezintă abuzul de drept săvârşit de Curtea Constituţională, prin Deciziile nr. 293/2018 şi nr. 568/2018, date în aplicarea prevederilor art. 461 alin. (1) şi alin. (5), art. 466 alin. (1) şi alin. (3), art. 471 alin. (1) din Codul fiscal, prin care și-a exercitat drepturilor sale în contradicţie cu menirea sa socială şi economică, prin care se cauzează daune: (1) atât unui număr foarte mare de persoane fizice și juridice, prin obligarea acestora la plata de impozite pentru clădirile, terenurile şi mijloacele de transport pe care nu le mai au în proprietate, cât și (2) întregii societăţi, prin neimpozitarea, în fiecare an, a circa 500.000 de clădiri, de terenuri și de mijloace de transport dobândite (în proprietate) și vândute în acelaşi an de numeroase persoane fizice și juridice. Materialul prezintă și măsurile ce se impun a fi luate pentru eliminarea numeroaselor și gravelor neajunsuri în discuţie.

CITIȚI ARTICOLUL ATAȘAT CA FIȘIER


Nicolae Grigorie Lăcrița

Nicolae Grigorie Lăcrița

Nicolae Grigorie-Lăcrița (pseudonimul lui Nicolae Grigorie, n. 20 aprilie 1948, Lăcrița, județul Dolj) este autor a 101 cărți, 31 de lucrări, 160 studii și 2600 articole de economie și fiscalitate. O parte din aceste opere sunt recunoscute și folosite ca subiect de studiu și cercetare.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă