Ziua Siguranței pe Internet a fost marcată de elevii vladimirești în cadrul activităţii ,,Identitatea mea virtuală”

Ziua Siguranței pe Internet a fost marcată de elevii vladimirești în cadrul activităţii ,,Identitatea mea virtuală”

08:30 16.02.2020
0

Pentru creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește regulile generale și speciale de prelucrare a datelor cu caracter personal din mediul online, profesorii coordonatori Adriana Gîju, Alexandra Marcu, Adriana Călinoiu și Mihaela Papa, au adus în atenția elevilor claselor a X -a D, a X -a E, a XI-a E şi a XII-a E, riscurile expunerii datelor personale în mediul virtual și modalităţile în care se pot proteja împotriva eventualelor abuzuri.

Distribuie articol

Identitatea digitală este o parte importantă a securității online, aflată în strânsă legătură cu modul în care este respectată confidențialitatea datelor personale.

Principala particularitate a mediului online este că o informație postată la un moment dat poate fi regăsită și consultată de oricine chiar și la câțiva ani după difuzare. Un bun exemplu în acest sens îl constituie rețelele sociale, care au devenit un spațiu nelimitat de distribuire a datelor personale.

Această zi este sărbătorită la nivel global în peste 60 de țări, fiind coordonată și promovată de rețeaua europeană INSAFE - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. În fiecare an, cu ocazia acestei zile, INSAFE promovează învățarea utilizării într-un mod responsabil a noilor tehnologii online și mobile și face referire în special la copii și la comportamentul acestora în mediul online.

Pandurii au fost interesați de tema propusă în contextul utilizării intense a mediului online, garantând astfel ca vor acorda atenția necesară regulilor prezentate, tocmai pentru protecția datelor personale.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă