Inedit! O echipă de liceeni din Craiova a creat prima bicicletă publicitară

Inedit! O echipă de liceeni din Craiova a creat prima bicicletă publicitară

18:25 08.03.2021
0

Echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova, prin reprezentanții Vlad-Cristian Nedelcu, Adrian Ioana, Dominic Staicu și Mihnea Stamatie, a participat în acest week-end la hackaton-ul Innovation Labs, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai și Romanian-American Foundation.

Distribuie articol

În cadrul acestui concurs, Soft Hoarders a dezvoltat un serviciu numit ABYS (Advertising Bykes at Your Service), gândit pentru a reduce poluarea din orașe, ușurând traficul și îmbunătățind starea de sănătate a utilizatorilor în același timp. Sistemul este cum nu se poate mai simplu.

“O flotă de biciclete va fi pusă la dispoziția cetățenilor în mod gratuit, oferind o alternativă ecologică și sustenabilă la mijloacele de transport în comun bazate pe combustibili fosili. Pentru ca acest serviciu să fie gratuit, bicicletele vor fi echipate cu echipament de out-door advertising alimentate de un panou solar. Astfel, companiile beneficiază de un spațiu de publicitate mobil, cu vizibilitate în tot orașul, dar și de oportunitatea de a se asocia cu o inițiativă environmentally-friendly”, spune Vlad-Cristian Nedelcu, unul dintre elevi.

Utilizarea de către public este cum nu se poate mai simplă: utilizatorul își creează un cont pe site-ul elevilor și se deplasează spre cea mai apropiată bicicletă. Odată ce ajunge la destinație, o poate lăsa oriunde, întrucât bicicleta este dotată cu blocaj pe roti, accelerometru cu alarmă și sistem GPS. Astfel, fără a fi condiționat de lockere speciale, ABYS este un mijloc de transport care conferă libertate totală de mișcare. Website-ul incorporează și o interfață business-to-business, cu ajutorul căreia companiile pot lua legătura cu noi pentru a se promova cu ajutorul produsului. Astfel, orașele beneficiază de traffic redus și aer mai curat, cetățenii au un mijloc de transport gratuit, a cărui utilizare duce la înbunătățirea stării de sănătate, iar companiile se pot promova printr-o nouă metodă.

“Echipa noastră a dezvoltat, în cadrul acestui proiect, un prototip de bicicletă echipată pentru advertising care este complet funcțională cu ajutorul energiei solare, precum și o primă versiune a site-ului web. Suntem optimiști cu privire la viitorul transportului eco-friendly și sperăm că produsul nostru va inspira viitoare schimbări în domeniul smart-mobility”, mai spune elevul.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă