Eleve din Filiaşi, admise la Universităţi de renume din Olanda!   Performanţă într-un oraş din Dolj

Eleve din Filiaşi, admise la Universităţi de renume din Olanda! Performanţă într-un oraş din Dolj

19:24 19.07.2020
0

Se poate face perfomanţă şi într-un oraş mic cum este Filiaşul din judeţul Dolj, unde tot mai mulţi elevii de aici, absolvenţi de liceu se reorientează către universităţi din străinătate. Anul acesta, după absolvirea bacalaureatului două eleve deja au fost admise la universităţi de renume din Olanda.

Lavinia Cojocaru, a studiat la clasa de filologie de la Liceul „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi. Pentru a-şi defini pasiunea, Lavinia a ales Universitatea de Ştiinţe Aplicate de la Haga. Şi cum a depus dosarul a şi fost acceptată, iar după bacalaureat unde a luat nora 9,96 a fost declarată admisă.

Distribuie articol

„Având pasiunea asta de mică, părinţii mei m-au susţinut şi m-au ambiţionat să reuşesc mereu şi să tind cât mai sus, şi faptul că Olanda oferă oportunităţi studenţilor să trăiască cu adevărat viaţa de student şi de a te angaja după”, spune Lavinia Cojocaru.

Adolescenta spune că mai toţi elevii din Filiaşi sunt dedicaţi studiului şi profesorii se implică în a-i învăţa cât mai multe lucruri. În clasa ei, o altă colegă a fost admisă la o altă univeristate de prestigiu din Olanda.

„Sunt mulţi profesori dedicaţi cu adevărat elevilor, te susţin şi te ajută. La admiterea la universitate a fost destul de dificil pentru că trebuia să fac un eseu şi să am şi o scrisoare de intenţie de la un profesor”, mai spune adolescenta.

Lavinia va studia specializarea managementul securităţii şi siguranţei la Haga. Este singura universitate care îi oferea posibilitatea de a studia la un program care are legătură cu pasiunile ei.

Diriginta ei este foarte mândră de toţi elevii care au reuşit.

„Vă daţi seama că eu sunt mândră că am avut astfel de elevi, o clasă de copii cu planuri mari. Mă bucur că şi-au dorit să studieze în străinătate”, spune Denisa Ruicu- dirigintele fetelor.

Absolvenţii din Filiaşi admişi la Universităţile din Olanda vor pleca în data de 24 august, unde probabil vor intra în carantină timp de 14 zile, după care vor începe viaţa de student acolo.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă