Principesa Sofia și Curtea veche au adus Cărțile copilăriei la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova

Principesa Sofia și Curtea veche au adus Cărțile copilăriei la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova

13:04 21.11.2022
0

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a vizitat municipiul Craiova vineri, 18 noiembrie 2022.

Peste o sută de elevi ai Liceului Teoretic Henri Coandă din Craiova au fost prezenți la donația de carte regală pentru copii, organizată de Curtea Veche Publishing. Celor prezenți li s-au adresat domnul Vasile Dorin-Cosmin, președintele Consiliului Județean Dolj; doamna Iren Arsene, directoarea Editurii Curtea Veche; domnul Mihai Firică, reprezentant al Uniunii Scriitorilor – filiala Craiova; doamna Mihaela Brumar, directorul liceului; domnul prof. dr Daniel Ion, Inspector General în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj; reprezentantul primăriei municipiului Craiova, dar și moderatorul evenimentului doamna prof. Carmen Făgețeanu.

Fiecare copil a primit câte o carte. Din colecția Cărțile copilăriei au fost oferite volumele Regele Carol, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, Regina României, Regele Carol II, Regina Mamă Elena, Regele Mihai și Regina Ana.

Curtea Veche Publishing a inițiat în anul 2012 un program național de răspândire a cărții pentru copii în comunitățile locale românești.

De zece ani încoace, Familia Regală a României a încurajat proiectul și a participat la lansările acestor volume care există astăzi în colecția Cărțile copilăriei.

Întâlnirea a fost organizată cu multă ospitalitate și cu rigoare de către gazdele de la liceul craiovean.

Distribuie articol

Alteța Sa Regală a vizitat sălile de clasă, bliblioteca, sala interactivă de lectură și a salutat elevii și Corpul profesoral.

Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895 când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului ­Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă ­temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul ­copiilor și tinerilor țării.

Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.

Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni. Curtea Veche Publishing.


Sursa: romaniaregala.ro
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă