Workshopul ”FII PRACTIC PREGĂTIT”, organizat de Fundaţia Orizont și Asociația Dominou în cadrul proiectului Practic SMART

Workshopul ”FII PRACTIC PREGĂTIT”, organizat de Fundaţia Orizont și Asociația Dominou în cadrul proiectului Practic SMART

10:57 10.12.2019
0

Fundaţia Orizont și Asociația Dominou organizează miercuri, 11 decembrie 2019, ora 15.00, la Sala Coloanelor, str. Unirii, nr. 26, Et.1, Craiova, la Workshopul ”FII PRACTIC PREGĂTIT” organizat în cadrul proiectului ”Practic SMART”, cod MySmis 106 717.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea participării elevilor din învățământul profesional și liceal (ISCED 3, nivel de calificare 3-4) la programe de învățare la locul de muncă/instruire practică, inclusiv firme de exercitiu, prin parteneriate cu mediul de afaceri privat din sectoarele industrie și servicii, centrate pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivelul Regiunii Sud Vest Oltenia.

Distribuie articol

Grupul ţintă al proiectului este format din 280 de elevi (ISCED 3, nivel de calificare 3–4) înmatriculați în sistemul de învățământ profesional și liceal tehnologic, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – Craiova; Colegiul Tehnic de Arte și Meserii Constantin Brâncuși – Craiova; Liceul Traian Vuia-Craiova; Liceul Tehnologic Horia Vintilă – Segarcea și Liceul Tehnologic Dimitrie Filișanu – Filiași, cu calificări din sectoarele industrie și servicii, din care 7 elevi aparținând minorității romă și 65 elevi din mediul rural.

Agenda workshopului include temele:

”Propuneri privind îmbunătățirea ofertei educaționale în corelare cu nevoile pieței muncii în Regiunea Sud Vest Oltenia”

“Pactul SVO privind dezvoltarea de programe de invatare la locul de munca”

Dezvoltarea a minim 20 parteneriate între sectorul educație și mediul de afaceri, potențiali angajatori ai viitorilor absolvenți, prin crearea unui PACT ca sistem de informare coordonată privind nevoile de instruire, implicarea actorilor relevanți în planificarea ofertei de educație și formare profesională pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă