Elevii și scriitorii craioveni sărbătoresc împreună Ziua Mondială a Poeziei

Elevii și scriitorii craioveni sărbătoresc împreună Ziua Mondială a Poeziei

20:34 19.03.2024
0

Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, va organiza o serie de întâlniri cu elevii pentru a sărbători Ziua Mondială a Poeziei. Data de 21 martie a fost aleasă de către UNESCO drept zi în care se organizează la nivel internațional o sărbătoare dedicată poeților și poeziei. Poeții craioveni Mihai Firică, Eleanor Mircea, Cristian Liviu Burada și Toma Grigorie se vor afla miercuri 20 martie 2024 în fața elevilor din Liceul de Arte “Marin Sorescu”. Evenimentul va fi coordonat de către Mihai Firică, președintele Filialei Craiova a Uniunii Scriitorlor din români, precum și de prof. Ileana Dora Mirea, în sala de concerte a liceul craiovean urmând a se derula un recital poetic al scriitorilor invitați și al elevilor, precum și câteva momente artistice.

Joi 21 martie a.c., la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Craiova vor susține un recital poetic și vor dialoga cu elevii scriitorii Mihaela Albu, Camelia Radulian, Cristi Nedelcu și Petrișor Militaru. Vineri 22 martie a. c., seria de evenimente pentru marcarea Zilei Mondiale a Poeziei se va încheia la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova tot cu un recital poetic și un dialog cu elevii al poeților Mihai Firică, Gela Enea, Florina Ungureanu și Constantin Pădureanu.

Distribuie articol

Întâlnirile sunt organizate în cadrul proiectului “Scriitori la catedră” realizat în urma unui protocol încheiat între Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.


Sursa: Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă