Concursuri IT la Colegiul Militar din Craiova

Concursuri IT la Colegiul Militar din Craiova

12:49 15.11.2020
0

Dezvoltarea vladimireștilor în domeniul IT continuă cu concursuri, workshop-uri și cursuri desfășurate în colaborare cu asociații de profil.

Distribuie articol

Unul dintre concursurile la care elevii Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” au participat a fost UNbreakable România, o competiție pentru studenți și elevi de liceu din România pe subiecte de actualitate în materie de amenințări cibernetice și securitate informatică.

La această primă ediție a concursului, pandurii au avut oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, identificarea și remedierea vulnerabilitatilor din sisteme IT într-un mediu controlat. Mai mult decât atât, această inițiativă i-a incurajat pe unii dintre ei în a alege o carieră în securitate cibernetică.

Dezvoltarea cadeților a continuat cu workshop-ul ,,Inteligența artificială – tehnologia prezentului și a viitorului desfășurat pe platforma educațională Școala FDVDR, organizat în parteneriat cu Centrul Educațional de Excelență ITLEVEL și susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Au aprofundat, astfel, importanța studierii inteligenței artificiale, care sunt domeniile de aplicabilitate, ce este învățarea automată, care sunt aplicațiile de top inteligente, care sunt problemele de vedere artificială și cum funcționează sistemele de analiză facială. Unul dintre subiectele prezentate care le-a captat interesul a fost modificarea interactivă a imaginilor prin intermediul platformei http://nvidia-research-mingyuliu.com/gaugan/

.

Pregatirea informatică a vladimireștilor, sub îndrumarea profesorilor Adriana Gîju, Adriana Călinoiu, Alexandra Marcu și Elena Predeșel, continuă cu concursul international de informatică și gândire computațională BEBRAS, care este în derulare.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă