Panduri calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de lectură!

Panduri calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de lectură!

16:28 18.02.2020
0

Felicitări elevilor pentru rezultatele deosebite obţinute la faza judeţeană şi pentru calificarea la etapa naţională a Olimpiadei de lectură ,,Lectura ca abilitate de viata-LAV”!

Distribuie articol

Olimpiada se desfăşoară pe două niveluri de vârstă şi de pregătire didactică, potrivit competențelor de lectură dobândite de elevi, ȋn context formal sau nonformal, şi ȋn acord cu practicile competiționale internaționale. Obiectivul fundamental este centrat pe încurajarea abordării de către elevi a lecturii ca abilitate de viață, prin intermediul textului ficțional, nonficțional și multimodal. Concurenţilor li se evaluează competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau al unei dezbateri.

Astfel, la nivelul 4, elev sergent Mihaela Drăgoi, din clasa a XII-a, a obținut Premiul I şi calificarea la etapa națională, iar elev caporal Robert Stanciu, din clasa a XI-a, a ocupat locul al III-lea. La nivelul 3, elev caporal Miruna Mocanu, din clasa a X-a, a obținut Premiul al II-lea, elevele Andra Moraru şi Alexia Negrescu, ambele în clasa a IX – a, au ocupat locul al III-lea, iar Mențiuni au fost obținute de elev fruntaş Maria Lascu şi elev caporal Georgiana Vasile, ambele din clasa a X-a.

Elevii au fost pregătiţi de profesorii Cristina Pretorian şi Camelia Tobă.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă