Inițiativă fără precedent! Ministrul Monica Cristina Anisie: sfaturi de la profesori, părinți și elevi, privind conținutul manualelor de clasa a VIII-a

Inițiativă fără precedent! Ministrul Monica Cristina Anisie: sfaturi de la profesori, părinți și elevi, privind conținutul manualelor de clasa a VIII-a

10:51 08.12.2019
0

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, face un gest fără precendent în spațiul public și anunță consultării pe teme de interes general în domeniul de care răspunde, ultima inițiativă fiind de a cere din partea cadrelor didactice, părinților și elevilor opinii despre noile manuale. Proiectul Manuale de calitate este privit ca parte a strategiei de comunicare directă cu beneficiarii sistemului. Ministrul Anisie a demerat proiectul prin care va scoate, în urma consultărilor cu cadrele didactice și sindicatele, mai multe hârtii pe care dascăii erau obligați să le realizeze în detrimentul activităților didactice.

După publicarea rezultatelor larmante privind testele PISA și interpretarea eronată a declarațiilor ministrului privind o evaluare amplă a sistemului de educație, fără false îngrijorări exprimate conjunctural, Monica Anisie a anunțat măsuri concrete pentru remedierea problemelor semnalate. Luni, o comisie ministerială va analiza rezultatele de la evaluarea PISA (Programme for International Student Assessment) derulate în anul 2018 și vor urma consultări cu factorii implicați, la finalul lunii decembrie urmând a fi anunțate mai multe măsuri decise de ministru.

Distribuie articol

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației: Dragi părinți, profesori și elevi,

M-ar ajuta opiniile dumneavostră pentru noile manuale de clasa a VIII-a, din anul școlar 2020-2021, dar nu numai.

Vreau să punem la toamnă pe banca elevilor cele mai potrivite și corecte manuale, cu cele mai bune conținuturi, pentru copiii noștri.

În ultimele zile, am primit nenumărate opinii, propuneri, încurajări, dar și reproșuri, cu privire la conținutul manualelor de gimnaziu.

Redau un fragment dintr-un mesaj consistent primit de la doamna Claudia G., profesor, psihopedagog și mamă a unui copil din clasa a VII-a:

\"Accent pe scrierea corectă. Constat, că citesc mult pe pagina dumneavoastră de fb, că mulți nu știu să scrie \"copii\" și \"copiii\". Alții, destui, au probleme cu cratimele.

Asta ar trebui învățați copiii noștri, să scrie corect, să povestească frumos, să scrie lizibil, să scrie o compunere pe o temă dată, să extragă idei dintr-un text, nu să faca apologia semivocalelor, să analizeze morfologic și sintactic \"i\"-ul din \"și-i spuse\", nu să explice diferența dintre o locuțiune și o non-locuțiune verbală!

(...) Vă rog să faceți exact cum ați spus, copilul să fie în centrul actului educativ și să nu i se dea mai mult decât poate procesa\".

Sunt opinii care trebuie ascultate, împărtășite și valorificate, în foarte multe cazuri.

Aștept, cu drag, pe pagina de facebook, propuneri și sugestii care să contribuie la calitatea conținutului manualelor pe care copiii dumneavoastră le parcurg, care să îi apropie mai mult de situații reale de viață.

Miercuri, 11 decembrie, i-am invitat pe reprezentanții editurilor, asociațiilor de edituri și ai altor potențiali ofertanți, pentru o discuție pe marginea manualelor de clasa a VIII-a, de anul viitor. Sugestiile dumneavoastră vor ajunge și la ei.

Am încredere că dialogul cu Dumneavoastră, transparența și implicarea tuturor celor cu bună-credință vor clarifica multe lucruri și vor rezulta #faptebune pentru elevii noștri.

Vă mulțumesc!

Monica Cristina Anisie


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă