Volum bilingv de poezii ale lui Cezar Ivănescu, apărut la Tirana

Volum bilingv de poezii ale lui Cezar Ivănescu, apărut la Tirana

12:41 16.11.2021
0

La editura OMBRA GVG de la Tirana a văzut lumina tiparului volumul intitulat „Rod / Fryt”, un volum bilingv de poezii, român-albanez, aparținând marelui poet român Cezar Ivănescu (1941-2008), de origine albaneză pe linie maternă.

Publicată în condiții grafice excepționale, cartea reunește peste 80 de poeme ale lui Cezar Ivănescu, în traducerea albaneză a domnului Dr. Luan Topciu, coordonatorul Centrului Cultural Albanez al Asociației Liga Albanezilor din România. Profesorul Topciu semnează și postfața lucrării, în vreme ce prefața îi aparține criticului și istoricului literar Daniel Cristea-Enache. Pe copertă regăsim o lucrare a artistei Aurelia Călinescu, iar ilustrațiile poartă semnătura lui Vasilian Doboș.

Distribuie articol

Cartea se va bucura de o lansare oficială la Tirana, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, în cadrul Târgului de Carte găzduit de Palatul Congreselor din capitala albaneză. La eveniment va lua parte și o delegație a Asociației Liga Albanezilor din România, incluzându-i pe deputatul Bogdan-Alin Stoica, pe traducătorul poemelor, Dr. Luan Topciu, și pe directorul executiv al organizației, Dr. Radu Săvulescu. De asemenea, delegația ALAR va fi prezentă și la Universitatea „Fan S. Noli” din Korça, care va găzdui o amplă prezentare a cărții, luni, 22 noiembrie.

Asociația Liga Albanezilor din România a achiziționat o parte a tirajului publicat de editura OMBRA GVG, cărțile urmând să ajungă la bibliotecile și instituțiile de cultură din România. De asemenea, în perioada următoare, pe măsură ce se vor redeschide târgurile și saloanele de carte din România, prietenii ALAR vor putea găsi „Rod/Fryt” și la standurile organizație


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă