Chipul Reginei Maria, pe o monedă pusă în circulație în 5 milioane de exemplare

Chipul Reginei Maria, pe o monedă pusă în circulație în 5 milioane de exemplare

21:30 25.10.2019
0

Începând cu data de 28 octombrie 2019, Banca Naţională a României pune în circulație 5 milioane de monede din alamă de 50 de bani, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria.

Aversul monedei îi prezintă pe Regele Ferdinand I și pe Regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală de 50 BANI, stema României și anul de emisiune 2019.

Reversul monedei prezintă portretul Reginei Maria și inscripția în arc de cerc REGINA MARIA.

Distribuie articol

Împreună cu moneda în circulație, vor fi lansate în circuitul numismatic 500 de monede de aur și 50 000 de monede de alamă pentru colecționare, pe aceeași temă istorică.

Punerea în circulație a monedelor de circulație, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă