Actorul Bogdan Stanoevici a murit de COVID-19 și o infecție nosocomială

Actorul Bogdan Stanoevici a murit de COVID-19 și o infecție nosocomială

13:37 12.01.2021
0

Actorul Bogdan Stanoevici a murit marți la vârsta de 62 de ani după ce a fost confirmat cu COVID-19 în luna noiembrie a anului trecut. În spital, Stanoevici a contactat și o infecție nosocomială. Fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Ponta, secretar de stat în Ministerul Culturii și director al Circului București, s-a remarcat la începutul pandemiei de Covid prin dese critici la adresa măsurilor de protecție impuse de autorități.

Distribuie articol

Bogdan Stanoevici (Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici - nume complet) s-a născut la 22 ianuarie 1958, la Bucureşti. A absolvit, în 1982, U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”.

Între 1979 şi 1989, acesta a interpretat o serie de roluri principale în film şi în teatru şi era unul dintre cunoscuţii membri al grupului SONG. Printre cele 13 lungmetraje în care a jucat înainte s-au numărat „Trandafirul galben” (1982), „Noi, cei din linia întâi” (1985) și „Secretul lui Nemesis” (1987).

A jucat în piese de teatru şi a apărut în mai multe emisiuni la Televiziunea naţională. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franţa unde și-a continuat cariera în cinematografie, apărând însă și în emisiuni de televiziune şi jucând pe scenele de teatru franceze.

În februarie 2011 a revenit in România, cu ocazia premierei filmului israelo-franco-român, „Misiunea directorului de resurse umane” în regia lui Eran Riklis.

A fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Cabinetul Ponta III, între 5 martie şi 16 decembrie 2014. La 16 ianuarie 2015, a devenit secretar de stat în Ministerul Culturii, funcţie deţinută până la 29 decembrie 2015.

În perioada februarie 2017- februarie 2020 Stanoevici a ocupat funcția de director general interimar al Circului Metropolitan (Globus) din Bucureşti, fiind demis la începutul anului trecut de fostul primar Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a anunțat la momentul respectiv că a fost identificat un „management defectuos” și folosirea ineficientă a fondurilor publice. Un raport al Corpului de Control al PMB îi imputa, printre altele, achiziționarea a trei producţii artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro care au adus încasări de doar 52.000 euro.

De asemenea, deși existau posturi vacante, a preferat să încheie 1.138 de contracte de colaborare, pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 de lei.

Demiterea acestuia a venit la doar 9 zile după ce a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale, din partea partidului ADER („Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție”), provocând speculații că decizia ar fi fost motivată politic.

Actorul s-a remarcat anul trecut prin declarațiile controversate cu privire la coronavirus și pandemie, susținând că SARS-CoV-2 a fost creat în laborator.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă