Scriitorul Octavian Soviany, laureatul primei ediții a premiului literar CEZAR IVĂNESCU

Scriitorul Octavian Soviany, laureatul primei ediții a premiului literar CEZAR IVĂNESCU

09:49 14.12.2021
0

Pentru a marca „Anul Cezar Ivănescu”, institut cu ocazia aniversării a 80 de ani de la nașterea marelui poet român, cu origini albaneze pe linie maternă, Asociația Liga Albanezilor din România a inaugurat un premiu literar anual, dedicat scriitorilor de limbă română, dar care au origini în rândul minorităților naționale.

La cea dintâi ediție, premiul i-a fost decernat scriitorului Octavian Soviany, un nume bine cunoscut în literatura română contemporană, provenit dintr-o familie cu origini etnice diverse. Bunicul patern al scriitorului era originar din zona de sud est a Albaniei și a ajuns în România la începutul secolului al XX-lea.

Distribuie articol

Trofeul și placheta „Cezar Ivănescu” i-au fost decernate lui Octavian Soviany în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 8 decembrie a.c., la Muzeul Național al Literaturii Române, în prezența deputatului Bogdan-Alin Stoica, secretarul general al ALAR, a coordonatorului Centrului Cultural Albanez, Dr. Luan Topciu, dar și a Clarei Aruștei, fiica adoptivă a lui Cezar Ivănescu. De asemenea, laureatul va primi și un premiu în bani, de 5.000 lei, din partea Asociației Liga Albanezilor din România.

Prieten și admirator al lui Cezar Ivănescu, scriitorul Octavian Soviany s-a declarat onorat și recunoscător pentru premiul oferit, subliniind totodată că îl dedică atât bunicului său patern, venit din Albania în România în secolul trecut, cât și lui Cezar Ivănescu, de la care a avut foarte multe de învățat în ceea ce privește poezia.

Reportajul video realizat de ALAR cu ocazia ceremoniei de la Muzeul Național al Literaturii Române a fost difuzat pe canalele online ale organizației și a acumulat peste 15.000 de vizionări, semn al aprecierii de care se bucură atât organizația noastră, cât și Cezar Ivănescu și Octavian Soviany.


Sursa: ALAR
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă