Trăim astăzi într-o lume croită rău

Trăim astăzi într-o lume croită rău

12:57 07.06.2022
0

Trăim astăzi într-o lume croită rău. Frica domnește peste tot, mai ales peste suflete. Nu mai există dragoste și respect între oameni. Nu mai sunt sentimente, nu mai este noblețe, a dispărut rușinea. Oamenii sunt fără Dumnezeu și-l caută din când în când, la necaz, dar sunt luate măsuri stricte ca să nu-l găseasca. Un popor educat, constient de drepturile sale este un pericol, iar un om cu credință, cu idei național-creștine, cu idealuri, este un mare dușman și foarte periculos. Idealul neo-marxiștilor de azi care conduc lumea este conturarea de popoare amorfe, îngenunchiate, care să nu gândească și, Doamne fereste!, să nu ajungă să vadă primejdia în care sunt aruncate azi. Ancora societății de azi este dependența, căci scalvi au făcut din popoarele și oamenii care așteaptă cu mâna întinsă mila stăpânului... a tătucului stat.

Distribuie articol

Progresul materialist, tehnologic și informatic e în plina ascensiune. Copiii sunt îndrumați la destrăbălare de micuți și la maturitate sunt deja plictisiți de viață. Nu mai știu nimic despre decență, despre morală, demnitate și respect, despre Biserică, nu știu nici să-și facă semnul crucii. Dezmățul e general, minciuna a devenit mod de viață, adevărul este batjocorit cu străjnicie, omul este indiferent viitorului său. Dar raul cel mai mare si monstruozitatea cea mai mare este complacerea, acceptarea, rana sufletească deschisă, dezastrul moral, moartea viitorului, idealului și a credinței, uciderea omenescului din om. Minciuna, ura, invidia, egoismul, lăcomia, hoția sunt principiile lumii de azi. Răzbunarea este principiul de viață. Crima de toate felurile este un alt mod de existență al vieții moderne. Alcoolismul, depravarea, drogurile au condus lumea de azi la nebunie și decădere. Totul este forma nouă de viață, fără măsură, fără Dumnezeu.

Am vorbit de cativa ani buni ca in Europa si in lume se va aseza o criza cumplita, dar nimeni nu a vrut a recunoaste ca toate aceste programe de criza, sunt de fapt dovada esecului incercari de a realiza o lume fara Dumezeu, fara sfintenie si fara viitor. Dezastrele politice , cultural-educationale, economice, morale, filosofic-ateiste… toate acestea au părăsit sfera de control a omenirii și vestesc un sfârșit de epocă trist, obligandu-i pe oameni să nu se întoarcă la Dumnezeu, să nu se regăsească pe ei insiși și să se reorienteze spre un mod de viață nedemn și imoral. Omul a fost convins și a construit o civilizație orgolioasă, o lume materialistă care azi a devenit insuportabilă, o istorie goală de virtute. Omul acestor zile a ajuns un șir de cifre, o unealtă teleghidată, o fiară bine dresată. S-a ajuns în lumea sclaviei absolute, care se supune cu usurință puterii supreme și atotștiutoare. Acesta este timpul în care ușor-ușor se instalează satanismul pur.

Ateismul materialist al societăților de azi, ornate frumos cu așa-zisa democrație, deformată și deturnată de lideri fără valoare morală spre a conduce discreționar masele. De aceea omul trebuie convins ca este minunat fara Dumnezeu, ca trebuieste sa renunte la libertate si sa se supuna noilor legi. norme si vieti democratice… care nu sunt altceva decat legalizarea sclaviei depline. Politicienii si guvernantii timpului nu mai admit libertatea spirituala a omului religios, de aceea ei urasc mai mult decat orice pe Hristos, Omul-Dumnezeu care a restaurat ființa și constiinta umana. Si totusi in acest secol la toate nivelele si toate domeniile, spiritualitatea arata ca este cu mult mai greu a construi o lume nouă, fără morală și fără credință.

Reorientarea gândirii umane, recuperarea ordinii reale a valorilor și dinamizarea resorturilor sufletești este cel mai lung, mai greu și mai chinuitor drum uman. Dar cu credința în Dumnezeu toate sunt cu putință.

ing. Gheorghe Duduială


Sursa: Gheorghe Duduială - pagina Facebook
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă