Istoricul Liviu Brătescu taxează dur declarațiile iresponsabile ale ministrului Culturii

Istoricul Liviu Brătescu taxează dur declarațiile iresponsabile ale ministrului Culturii

17:44 05.08.2019
0

Pare de necrezut dar ministrul PSD al Culturii, Daniel Breaz, consideră că exterminarea romilor a fost ,,Un moment delicat, să nu îi spunem neplăcut,,. Declarați a fost făcută într-un eveniment public, comemorativ pentru rromi exterminați în lagăre de concentrare naziste.

După declarațiile ministrului Culturii, Daniel Breaz, care ușor pot fi catalogate ca fiind lipsite de respect față de drama minorității rrome în timpul celui de al Doilea Război Mondial, istoriul Liviu Brătescu a avut o reacție categorică de respingere a comportamentului iresponsabil al unui demnitar care reprezintă guvernul PSD. Liviu Brătescu a scris pe pagina sa: Pentru Daniel Breaz, staroste acum și peste Educație, nu doar Cultură, Holocaustul împotriva Romilor este „un moment delicat, ca să nu îi spunem neplăcut“. Șirul enormităților pe care le debitează „intelectualul“ ministru se îmbogățește, astfel, cu o nouă perlă.

Distribuie articol

Liviu Brătescu, președinte Comisiei de Cultură a PNL: Este cu atât mai grav cu cât Breaz a rostit aceste cuvinte în cadrul unei ceremonii oficiale la Monumentul Holocaustului din București. Când ajungi într-o asemenea funcție de demnitate publică și ai conștiința propriilor tale limite intelectuale, măcar îți iei niște consilieri capabili să îți scrie câteva fraze inteligente pe care să le citești în fața unei audiențe.

În schimb, ministrul din coșmarul nostru (că poveste nu poate fi!) preferă să își folosească vocabularul îngust și să arunce în fața audienței niște aproximări intelectuale mai slabe decât ale unui șef de CAP de la vremea comunismului.

Că domnul Breaz nu are nici Cultura și nici Educația necesare ca să păstorească cele 2 domenii esențiale ale societății românești știam. Din păcate, ne convingem că domnului Breaz îi lipsește și orice urmă de bun simț și, în loc să stea „cu capul la cutie“ și să evite aparițiile publice, preferă se dea în stambă pe oriunde apucă.


Sursa: Liviu Brătescu oficial
Mihai Firică

Mihai Firică

director PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă