Mesajul MS Margareta, președintele Crucii Roșii, privitor la coronavirus: Un milion de măști vor fi distribuite românilor

Mesajul MS Margareta, președintele Crucii Roșii, privitor la coronavirus: Un milion de măști vor fi distribuite românilor

08:41 14.03.2020
0

Majestatea Sa Margareta a României, în calitate de președinte al Crucii Roșii Române, face apel la empatie și înțelegere reciprocă în contextul crizei create de coronavirus: ”În aceste momente, este nevoie să dăm dovadă de grijă față de aproapele nostru, să fim responsabili și, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităților competente. Împreună, suntem o forță capabilă să învingă această amenințare la adresa sănătății noastre.”

Potrivit Majestății Sale, Crucea Roșie Română este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Distribuie articol

Crucea Roșie anunță că un milion de măști vor ajunge în România: ”Printr-un efort comun, zilele acestea, un milion de măști sanitare vor ajunge în țară și vor fi distribuite de Crucea Roșie Română instituțiilor publice, școlilor, centrelor de plasament, căminelor de bătrâni și în spațiile cu mari aglomerări de persoane”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

Reaminitm că și în anul 2015 , Crucea Roșie a continuat sprijinul acordat victimelor afectate de incendiul care a avut loc in clubul Colectiv din Bucuresti și au fost strânse fonduri de aproximativ doua milioane de euro colectate prin apel umanitar, care au fost oferite victimelor pentru medicamente si materiale medicale, aparatura medicala pentru spitalele unde au fost internate victimele, dar si ajutoare de deces pentru familiile indoliate.

Crucea Roșie Română desfășoară o campanie națională de informare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus: ”Grație voluntarilor noștri, materialele de informare au ajuns în mediul urban și în mediul rural, iar campania se desfășoară de asemenea online. Mulțumesc miilor de voluntari ai Crucii Roșii, de care sunt foarte mândră”, a transmis Majestatea Sa.

Populația aflată în autoizolare sau izolare este asistată de Crucea Roșie, prin asigurarea pachetelor de alimente de bază și pachetelor de igienă, conform normelor și standardelor Crucii Roșii Române pentru situații de urgență.

Majestatea Sa Margareta a României: ”Cu toții suntem tulburați de răspândirea galopantă a acestei afecțiuni, necunoscute până acum. Dar îndemn pe cetățenii noștri la calm și rațiune”.


Sursa: Familia Regală a României
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă