Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, vizita regală în Olanda

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, vizita regală în Olanda

21:51 10.10.2019
0

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au început astăzi, miercuri, 9 octombrie 2019, o vizită cu caracter public în Regatul Țărilor de Jos. Vizita va dura trei zile și se va desfășura în orașele Haga și Breda.

Este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai) și după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) și vizitele Principesei Maria în Marea Britanie și Austria (septembrie).

Distribuie articol

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au sosit la Aeroportul Schiphol din Amsterdam în după-amiaza de marți, 8 octombrie, unde au fost întâmpinați de Excelența Sa doamna Brândușa Predescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Haga. Au fost prezenți diplomați ai misiunii României.

Miercuri, 9 octombrie, în cursul dimineții, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Crucii Roșii olandeze. Majestatea Sa, președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a fost întâmpinată de doamna Marieke van Schaik, secretar general al organizației naționale a Țărilor de Jos. Au fost discutate legăturile bilaterale dintre țările noastre în domeniul Crucii Roșii și posibile proiecte de viitor. Au luat parte la dialog Majestatea Sa și Principele Radu, ambasadoarea României, ES dna Brândușa Predescu, Marieke van Schaik, secretar general al The Netherlands Red Cross, Juriaan Lahr, șeful Departamentului Internațional și Marquerite Patiwae, șeful Departamentului Dezvoltare și Fundraising.

Cuplul regal a vizitat în după-amiaza zilei de 9 octombrie Institutul Clingendael. Acolo, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost întâmpinați de dl Ron Ton, directorul institutului, și de dl Peter Haasbroek. A participat la eveniment ambasadoarea României, Excelența Sa dna Brândușa Predescu.

Majestatea Sa a ținut un discurs cu tema „A European Union of Cohesion and Solidarity: Romania’s contribution”. De la aceeași tribună, în anul 2002, Regele Mihai I a ținut un discurs în favoarea integrării României în NATO. La final, Custodele Coroanei și Principele Radu au purtat un dialog cu participanții la eveniment, apoi au luat parte la o recepție oferită de gazde, în prezența tuturor participanților.

Discursul s-a bucurat de o foarte numeroasă asistență și a fost primit cu multă căldură și admirație de către cei prezenți. Printre personalitățile care au luat parte la conferință și dialog s-au numărat doi foști miniștri de externe ai Olandei, oameni politici, repezentanți de frunte ai societății civile, ziariști, precum și reprezentanți ai comunității românești.


Sursa: România Regală
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă