Stelian Tănase: Revoluția second-hand

Stelian Tănase: Revoluția second-hand

19:03 21.12.2019
0

In seara de 20 decembrie Ceaușescu abia intors din Iran, a apărut la televizor inconjurat de cițiva acoliți. Credeam că va anunța că se retrage de la putere. Că va exprima regrete pentru ce se întîmplase la Timișoara – un masacru. Că va face cîteva demiteri. Am ascultat ceva contrar. Dupa Ceausescu, era vorba despre agenturi străine, de provocări, de derbedei..etc. A făcut apel la patriotism, ultima lui resursă. Incerca ultima manipulare. A anunțat alte măsuri represive. Toată România se afla în fața televizorului. Incepea partida finală.

Distribuie articol

Am petrecut zilele de 21-24 decembrie în stradă. Am fost în 21 decembrie, de la prinz, pe bd. Magheru apoi la la baricada de la Inter, în 22 dec. în clădirea CC PCR, în biroul lui Ceaușescu, am vorbit din balcon. În 23 la TV, studioul 4. În 24 decembrie pe bulevarde, pe unde se trăgea ca să văd ce se întîmplă. Au fost cele mai intense zile și nopți din viața mea. Dacă ar fi și numai atît din cît mi-a fost dat să trăiesc, pot spune că a meritat totul.

După 22 decembrie seara cînd aflasem că a fost capturat, mă temeam că forțe fidele lui Ceaușescu să nu revină -1/fie să îl salveze 2/fie să îl răzbune. Trăiam în noiembrie – decembrie mai mult ascuns prin București. Imi era teamă să nu fiu arestat. Eram de ceva vreme în vizorul Securității, considerat “dușman inverșunat”, cum mi-a zis un securist. Eram filat, urmărit, spionat, amenințat să mă cumințesc că altfel….Noroc ca regimului îi fugea pămîntul de sub picioare și avea griji mult mai mari decit persoana mea. Altfel nu aș fi scăpat.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL PE BLOGUL SCRIITORULUI STELIAN TĂNASE


Sursa: Stelian Tănase DESKREPORT
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă