Stelian Tănase: HAOSUL & ANARHIA

Stelian Tănase: HAOSUL & ANARHIA

03:40 27.09.2019
0

Instituțiile de forță sunt date peste cap, s-au sabordat, nu mai functionează. Manevrele de resuscitare au fost ratate. S-a văzut prima data gravitatea situației în cazul tragic de la Caracal, nici pînă azi rezolvat. Ancheta este din nou într-un punct mort. Faptul a transmis populației o adevărată psihoză. Mai multe structuri ierarhice au fost prinse pe picior greșit. Au arătat o capacitate egală cu zero de a interveni și de a rezolva cazul. S-a putut constata că sistemul e mîncat de corupție, întîi de toate, de clientelism, că e putrefact. Asta face ca în situații de criză să nu poată reacționa.

Distribuie articol

Cadre prost pregătite, indolente, numite în funcții pe influență politică. Aici profesionalismul e aproape nul. Alt factor relatiile strinse cu grupuri de interlopi pe care le protejează și pe seama cărora fac afaceri. Asta s-a văzut la Caracal. Mass-media a reflectat abundent fenomenul. Ciudat, din partea MAI și a guvernului nu avem incă un răspuns plauzibil și nici nu s-au luat măsuri eficiente. Lucrurile continuă ca și cum nimic nu s-a întimplat. Ca și cum nu a fost ucis niciun copil. Tragedia de la Caracal pare că nu a a avut loc.

S-a petrecut și tragedia din județul Dimbovița. La cîteva sute de metri de casă, o fetiță este răpită de un cetățean străin, dusă pe cîmp, violata și ucisă. Ca să fiu exact – îți trimiți copilul la școală și nu se mai întoarce. Mai mult, nimeni nu-și asumă răspunderea. De vină pare să fie doar ghinionul, ceasul rău. Nu primim decit ridicări neputincioase din umeri. Nici primăria, nici poliția locală, absolut nimeni, nu răspunde deși toacă banii noștri din taxe și impozite. De ce or fi ăștia în functii nu am idee. Dacă nu pot să facă față trebuie trimisi la plimbare, eventual judecați. Eu știam că dreptul la viață este garantat de Constituție. Mă scuzați, în ce fel!? În vorbe?

Avem mai nou o poveste halucinantă. Numitul Mario Iorgulescu, fiu de bani gata, se afla la volanul unui bolid de sute de mii de euro. Fugea cu peste 200 km/h. Era drogat si băut. Provoacă un accident mortal. El supraviețuiește si este internat la spitalul Elias, de unde este extras de familie fără permisiunea medicilor și dispare în străinătate, departe de Politie si Parchet. Afacerea se indreaptă vertiginos spre mușamalizare. Autoritățile stau cu brațele în sin, privind neputincioase manevra de scoatere din țară. Este efectul influenței tatălui, șeful LPF și bogat om de afaceri conectat la sferele cele mai înalte. Da, justiția este numai pentru unii. Dacă ai putere și bani totul se rezolvă…Instituțiile se dau la o parte, șefii lor uită complet fișa postului. Mă întreb dacă accidentul l-ar fi produs un oarecare în ce stadiu ar fi ancheta acum? Îmi propun să urmăresc atent cum vor decurge ostilitățile între legea română și un om de afaceri influent. Pariez pe Iorgulescu. Va înfringe justiția. Il va costa ceva bani, dar fiul risipitor și asasin nu va face nicio zi de închisoare.

Concluzii – Inerția în rău a sistemului este maximă pentru că ignoră realitatea, nu se pliază în niciun fel pe ea. Degeaba plătim taxe și impozite. Avem dreptul să ne ducem viețile în siguranță, să fim păziți de derbedei, tîlhari, violatori și pedofili, de hoți, de demenți. Siguranța cetățeanului este un mit electoral. O gogoriță utilizată de oficialități, bună de agitat pentru proști și creduli în campaniile electorale. Suntem ai nimănui. Statul a eșuat. Nu ai cum să te aperi. Ești la cheremul oricui vrea să îți facă rău.

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă