Revedere în pandemie: reprezentanții ALAR în vizită de lucru în Albania

Revedere în pandemie: reprezentanții ALAR în vizită de lucru în Albania

12:32 21.05.2021
0

La mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, timp în care situația epidemiologică și restricțiile de circulație impuse de autoritățile tuturor statelor au făcut imposibilă organizarea de evenimente culturale internaționale, conducerea Asociației Liga Albanezilor din România întreprinde în aceste zile o vizită de lucru în Republica Albania.

Principalul obiectiv al vizitei este reluarea legăturilor firește, directe, cu prietenii și colaboratorii din Albania, legături care în ultimele luni au trebuit să se limiteze la mediul online. De asemenea, ALAR își propune să reia acțiunile și proiectele culturale româno-albaneze, întrerupte de pandemie.

Prima oprire a delegației ALAR a fost luni, 17 mai, la Vlora, cel mai important oraș al sudului Albaniei, aflat în plin proces de dezvoltare, locul unde în anul 1912 a fost proclamată independența Albaniei. La primăria din Vlora, delegația condusă de deputatul Bogdan-Alin Stoica, secretarul general al ALAR, a fost întâmpinată de domnul primar Dritan Leli, un promotor al colaborării româno-albaneze, căruia reprezentanții ALAR i-au oferit o serie de publicații ale organizației.

Distribuie articol

Deputatul Bogdan-Alin Stoica a depus o jerbă de flori la Monumentul Independenței din Vlora și a fost ulterior primit la Muzeul Independenței din oraș, de către domnul director Bebi Dobi, de asemenea un prieten al României și al comunității albaneze din România. În cadrul discuțiilor, domnul director Dobi a prezentat proiectul de renovare și reamenajare a esplanadei din jurul muzeului, proiect prin care această instituție fundamentală pentru cultura și identitatea albaneză va fi pusă și mai bine în valoare.

Reamintim că atât primarul Dritan Leli, cât și directorul Bebi Dobi s-au aflat la Craiova, în anul 2018, cu prilejul primei ediții a Zilelor Culturii Albaneze, organizată de ALAR, eveniment care a marcat și începutul unei bune colaborări între Cetatea Băniei și Vlora.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă