Primii pași ai elevilor vladimirești în Clubul de Inteligenţă Artificială

Primii pași ai elevilor vladimirești în Clubul de Inteligenţă Artificială

07:51 30.01.2020
0

Domeniul Inteligenţei Artificiale a fost fondat în anul 1956, în scopul studierii construcţiei de maşini de calcul care ar fi putut îndeplini funcţii inteligente. De atunci şi până în prezent, IA-ul este un „buzzword” folosit în mai toate sectoarele adiacente tehnologiei.

Distribuie articol

Una dintre problemele cu care se confruntă armatele moderne, din întreaga lume, în cadrul amplului proces de modernizare, se referă la implementarea „inteligenţei” artificiale în câmpul integrat de luptă, mai precis, în fiecare componentă a sa.

Pentru a putea integra IA în cadrul forţelor armate este necesară o formare specifică încă din perioada adolescenței, idee pe care Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” o susține prin înfiinţarea Clubului de Inteligenţă Artificială.

Împreună cu profesorii coordonatori Adriana Gîju şi Adriana Călinoiu, elevii abordează printr-o succesiune logică a problematicii propuse, cu capitole echilibrate şi pline de conţinut, îmbinând într-un mod armonios aspectele de ordin practic cu cele de ordin teoretic, noţiuni precum: cum funcţionează acest domeniu, ce tipuri de inteligență artificială există, cum învaţă un astfel de sistem și ce aplicaţii pot utiliza, noţiuni precum machine learning și deep learning, analizează diferite tutoriale care conțin informații despre acest domeniu.

Elevii participanti şi-au început inițierea prin intermediul unui limbaj de programare de mare actualitate: PYTHON de care au fost încântaţi, considerându-l un limbaj uşor de învăţat şi de folosit.

Succes pandurilor în cadrul Clubului de IA!


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă