Elevii Colegiului Militar din Craiova, într-un proiect în care măsoară gradul de poluare

Elevii Colegiului Militar din Craiova, într-un proiect în care măsoară gradul de poluare

14:02 12.12.2020
0

Elevii claselor a X-a A și a X-a E de la Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” au participat la prezentarea proiectului ClearAir-Cv, de către managerul proiectului, lector dr. Mihaela Udriștoiu, de la Departamentul de Fizică, Facultatea de Științe, Universitatea din Craiova.

Distribuie articol

Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din 10 studenți coordonați de 5 cadre didactice de la Departamentul de Fizică de la Universitatea din Craiova, Administrația Națională de Meteorologie - Centrul Meteorologic Regional Oltenia.

Proiectul de voluntariat își propune dezvoltarea unei rețele independente de senzori și stații meteo în scopul determinării calității aerului respirat de locuitorii Craiovei și conștientizării populației cu privire la importanța vremii și a calității aerului pentru sănătatea acesteia.

Proiectul de voluntariat ClearAir-Cv va face din Craiova al doilea oraş din România care beneficiază de o reţea urbană independentă pentru măsurători meteo şi de calitatea aerului, după Bucureşti. Sunt preconizate următoarele rezultate: realizarea unei rețele urbane alcătuite din 6 stații meteorologice și 10 senzori de particule pentru realizarea unor măsurători meteorologice și de calitate a aerului, realizarea unui site web cu pagină de Facebook asociată care vor furniza informații la liber, pentru comunitatea locală, pe baza măsurătorilor efectuate de senzorii și de către stațiile meteo şi dezvoltarea unei campanii de conștientizare a publicului larg despre importanța stării vremii și a calității aerului pentru sănătate.

Printre beneficiarii proiectului se vor număra 200 de elevi din 5 licee în care se va face campania de promovare a calității aerului și care vor accepta găzduirea unor senzori de măsurare a gradului de poluare.

Prezentarea a avut ca scop conștientizarea elevilor în ceea ce privește importanța unui mediu curat pentru sănătate și s-a realizat în baza parteneriatului educațional încheiat între Departamentul de Fizică al Universității din Craiova și Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu”. Activitatea a fost coordonată de profesorii de fizică Carmen Ionescu, Gabriela Truță, Nicolae Dragomir și Zamfirică Petrescu.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă