Învățăm să ajutăm! Lecție de prim ajutor la Liceul Teologic Adventist din Craiova

Învățăm să ajutăm! Lecție de prim ajutor la Liceul Teologic Adventist din Craiova

16:27 23.04.2021
0

la Liceul Teologic Adventist din Craiova s-a desfăşurat, ieri, cursul "Împreună, învăţăm să fim Părinţi Salvatori!", în parteneriat cu Asociația pentru Educație și Caritate "Părinţi Salvatori!".

Activitatea s-a derulat în cadrul unui proiect educaţioanal având drept scop oferirea posibilităţii cadrelor didactice și părinților de a cunoaşte tehnici de prim ajutor, în condiţiile în care, în România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%, ca urmare a lipsei educaţiei în acest domeniu. Aceștia au avut ocazia de a se familiariza cu modalități de intervenție în caz de stop cardiac și înec și de a conștientiza importanţa oferirii primului ajutor.

Distribuie articol

Cursul a fost susţinut de Vasile Vlașin, fondatorul asociației, un om dedicat visului de a ajuta cât mai multe persoane pentru ca nimeni să nu se întrebe "Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?", dorindu-și ca pe viitor acest curs să fie inclus şi în curriculumul şcolar pentru ca oamenii să ştie să intervină la timp în astfel de situații, evitându-se perioada critică de câteva secunde care face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Părinţii, elevii şi profesorii participanți au conştientizat cât de importantă este viața celor de lângă noi și că stă în puterea fiecăruia să salvăm, să ajutăm, să intervenim.


Sursa: Părinţi Salvatori!
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă