Muzeul Popa, deschis în casa unei familii de creatori populari, Neculai și Elena

Muzeul Popa, deschis în casa unei familii de creatori populari, Neculai și Elena

13:02 27.07.2019
0

La 12 Km. de orașul Tîrgu Neamț, în localitatea Târpești poate fi vizitat un interesant obiectiv turistic din zona Neamțului – Muzeul ”POPA”. Muzeul Popa, înființat de creatorul popular Neculai Popa, este o destinație turistică apreciată de toți vizitatorii (români și străini) care ajung să călătorească prin Ținutul Neamțului.

Distribuie articol

Colecțiile sale, deschise publicului încă din anul 1977, cuprind: obiecte de arheologie, numismatică, etnografie, obiecte religioase, icoane, pictură naivă, dar și creații ale lui Neculai și Elena Popa: măști, costumații pentru spectacolele de iarnă, sculptură în lemn și piatră. Toate aceste exponate pot fi vizionate în cele 12 camere destinate muzeului, plus curtea cu sculpturi a familiei Popa.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă