Sărbătoare la Peştera Topolniţa

Sărbătoare la Peştera Topolniţa

17:44 18.08.2019
0

Peștera Topolnița, rezervație speologică declarată monument al naturii, găzduită cu generozitate de Podișul Mehedinți, la 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin, a fost astăzi vizitată de localnici, dar și turiști veniți în comuna Cireșu, special pentru Sărbătoarea care poartă numele peșterii.

Este singura ocazie pe care o au oamenii să viziteze peștera și să se bucure de spectaculozitatea ei, în timpul anului fiind nevoie de aprobarea Academiei Române pentru a intra în peșteră.

Distribuie articol

"Mă bucur să particip în fiecare an și am făcut-o și astăzi. De altfel, conștient de necesitatea promovării acestui obiectiv, am făcut demersuri și iată, acum, Drumul Județean 607B, care duce la Peștera Topolnița, este în plin proces de modernizare. A fost un proiect dificil, cu multe probleme care în cele din urmă au fost depășite, dar tocmai importanța lui ne-a determinat, la Consiliul Județean, să facem toate eforturile pentru a-l implementa.

Promisiunea fermă pe care am făcut-o azi oamenilor este că la anul, la Sărbătoarea Peșterii Topolnița, vor merge pe un drum complet modernizat, investiția având ca termen de finalizare luna iunie a anului 2020.

Pe lângă spectacolul artistic oferit de artiștii mehedințeni, concursul de țuică de cireșe, specific sărbătorii, a fost atracția celor prezenți.

Avem un județ bogat în obiective turistice care merită promovate și susținute prin investiții care să le pună în valoare. Cu multă răbdare ne îndeplinim misiunea, prin experiența noastră și susținerea dumneavoastră!", a declarat Aladin Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă