Muzeul satului din Vâlcea, vizitat zilnic de sute de turişti

Muzeul satului din Vâlcea, vizitat zilnic de sute de turişti

13:20 13.09.2019
0

Muzeul Satului Vâlcean - înființat în 1969 și deschis publicului în 1974, Muzeul Satului Vâlcean se întinde pe o suprafață de 8 hectare, cuprinde 80 de construcții arhitecturale și peste 12.000 de piese ce ilustrează structura gospodăriei vâlcene.

Distribuie articol

Elementul central al acestui sat-muzeu îl constituie, însă, Cula Bujoreanu, ridicată de boierul Preda Bujoreanu în anul 1812, cu ajutorul lui Gherasim, monah, în jurul căreia s-a constituit Muzeul Satului Vâlcean. A fost construită cu scopul principal de refugiu şi apărare împotriva turcilor și a hoților care au terorizat Țara Românească și în special Oltenia la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea.

Cula Bujoreanu este o construcție în formă de dreptunghi, cu două nivele: parter şi etaj. Parterul are o singură încăpere cu aspect de beci şi o singură intrare directă iar accesul la etajul I se face printr-o scară exterioară de lemn, într-un balcon, și de acolo într-o încăpere mare, înaltă, cu ferestre înguste.

Zidurile sunt solide, trainice și groase de un metru iar ferestrele mici și arcuite.

Adresa : Comuna Bujoreni, județul Vâlcea.

Telefon: 0784 285027

Program de vizitare:

- program de vara: zilnic 10,00 - 18,00, luni închis

- program de iarna: zilnic 9,00 - 17,00, luni închis.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă