MS Margareta și Principele Radu au participat la gala de deschidere a Women Leadership Forum în Polonia

MS Margareta și Principele Radu au participat la gala de deschidere a Women Leadership Forum în Polonia

15:22 05.03.2020
0

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au început o vizită de trei zile în Republica Polonă. Este prima vizită externă a Familiei Regale din anul 2020.

La Aeroportul Internațional Chopin, Majestatea Sa a fost întâmpinată de Excelența Sa domnul Ovidiu Dranga, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Polonă. Au fost prezenți dl Gheorghe Marian Cristescu, președintele Camerei de Comerț România-Polonia, precum și diplomați ai ambasadei României.

Distribuie articol

Miercuri, 4 martie 2020, seara, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au participat la gala de deschidere a “Women Leadership Forum”, o reuniune care se defășoară la Varșovia sub Înaltul Patronaj al Custodelui Coroanei române.

Forumul este organizat de Camera Bilaterală de Comerț Polonia-România, de Ambasada României și de Institutul Cultural Român de la Varșovia. Ea este dedicată, în egală măsură, mediului de afaceri și rolului femeii în societate. La gală au luat parte doamna Simona Cojocaru, secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale, ambasadorul Ovidiu Dranga, dr. Jonathan Eyal, membru în Consiliul Regal, dna Mihaela Dranga, directorul Institutului Cultural Român din Varșovia. dl Mariusz Szpikowski, directorul general al Aeroportului Internațional Chopin, și dl Gh. Cristescu, președintele Camerei de Comerț Bilaterală România-Polonia.

În prima parte a galei, Majestatea Sa și Principele s-au întâlnit cu principalii parteneri ai forumului, reprezentanți ai unor companii poloneze și companii românești prezente în Polonia.

În a doua parte a galei, participanții au fost invitați să urmărească un defileu de modă, cu ținute semnate de trei tinere creatoare de modă, din Polonia și din România. Ambele colecții au fost inspirate din tradiția populară. Seara a fost completată cu scurte filme de artă și cu un recital de muzică.

În dimineața zilei de 5 martie, Majestatea Sa va adresa un cuvânt în deschiderea dezbaterii „Women Today: Voices from Central Europe”, parte a “Women Leadership Forum”.

La Comunitatea Democrațiilor (CoD), Majestatea Sa Margareta va susține un discurs cu tema “Participarea femeilor în viața publică”. Comunitatea Democrațiilor este o coaliție interguvernamentală a unor state din întreaga lume, care are ca scop promovarea valorilor democratice. România a preluat de la Polonia, în septembrie 2019, președinția CoD, care are Secretariatul Permanent la Varșovia și are ca secretar general pe dl Thomas Garrett (SUA).

Într-o ceremonie la Muzeul Insurecției, Majestatea Sa Custodele Coroanei va decora cu Crucea Casei Regale a României trei femei veterane ale Insurecției din Varșovia din 1944, pentru a onora relațiile dintre Regatul României și Republica Polonă din anii 1930, când țara noastră a fost un important aliat al Poloniei, în aspirațiile sale de independență, suveranitate și libertate.

Majestatea Sa și Principele Radu se vor întâlni, la sediul Ambasadei României din capitala Poloniei, cu membri ai comunității românești din Varșovia, precum și cu militari români aflați în misiune în Polonia, de la NATO Battle Group și FRONTEX.

La Universitatea din Varșovia, Principele Radu va susține o conferință, urmată de un dialog între studenți și Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu.

Majestatea Sa se va întâlni cu conducerea Crucii Roșii Poloneze și cu liderii organizației “Ladies Council of the Polish Red Cross”.

Principele Radu va vizita Agenția Europeană pentru Paza de Frontieră și Coastă (FRONTEX), o instituție internațională care cuprinde militari din mai țări ale Uniunii Europene.


Sursa: România Regală
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă