A fost lansat Proiectul cultural A tenebris ad lucem (Din întuneric spre lumină) co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

A fost lansat Proiectul cultural A tenebris ad lucem (Din întuneric spre lumină) co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

15:59 11.07.2019
0

Astazi, în sala de conferințe a Muzeului Regiunii Porților de Fier a fost lansat Proiectul cultural A tenebris ad lucem co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. La acest eveniment au participat, pe lângă reprezentanții muzeului, partenerii proiectului din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România, filiala județeană Mehedinți –președinte Zaharia Victor, precum și cei ai Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Distribuie articol

Scopul proiectului este creșterea gradului de cunoaștere a complexului arheologic roman de la Drobeta de către persoanele cu deficiențe de vedere. Obiectivul general urmărește lărgirea ofertei culturale și facilitarea accesului pentru persoanele cu deficiențe de vedere la cunoașterea complexului arheologic roman de la Drobeta, printr-o rețea informațională interactivă. Proiectul se derulează până la 31 octombrie 2019 și va crea liantul între personalul muzeului, persoane nevăzătoare sau mai puțin văzătoare și însoțitorii acestora, iar sustenabilitatea se va concretiza în activități comune adresate tuturor persoanelor aflate în această dificultate.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă