Premieră la Teatrul Național Craiova: ULTIMUL DANS AL LIBELULEI de Cornel Mihai Ungureanu

Premieră la Teatrul Național Craiova: ULTIMUL DANS AL LIBELULEI de Cornel Mihai Ungureanu

12:01 12.05.2021
0

Comedia „Ultimul dans al libelulei”, scrisă de craioveanul Cornel Mihai Ungureanu în anul 2012, a fost premiată la concursul de dramaturgie al FestCo (Festivalul Comediei Românești).

Distribuția: Iulia Lazar, Alina-Carla Mangra, Tamara Popescu , Dragos Macesanu, Marian Politic, Cătălin-Mihai Miculeasa, Mihai Viță

Regia: Florin Caracala

Scenografia: Lia Dogaru

Distribuie articol

Cornel Mihai Ungurenu: Am scris “Ultimul dans al libelulei” în 2012, când sinuciderea asistată pentru persoanele aflate în grea suferință era un subiect de dezbatere în Canada și în unele țări europene. M-am gândit la clipa când nu mai poți amâna, când sunetul unic și straniu al acelei așteptări acoperă zgomotul și trepidația lumii, când durerea unei plecări pentru totdeauna nu mai e gând, proiecție într-un viitor ambiguu, ci fapt: acum. Așa s-au născut “oamenii fără timp” din această piesă, care – vă puteți închipui? - a primit în 2013 un premiu la concursul de dramaturgie al FestCo (Festivalul Comediei Românești). Nici mie nu mi-a venit să cred!

“Intenția autorului” este mai puțin importantă. (Îmi vine în minte povestea pe care mi-a spus-o de zeci de ori tanti Dida despre un negustor care își plimba tava cu plăcinte printre rândurile unei săli de teatru de altădată. Un spectator grăbit l-a lovit și i-a răsturnat-o, apoi și-a continuat drumul, iar o doamnă, martoră a întâmplării, a încercat să fie amabilă cu omul care își aduna plăcintele de pe jos: “A fost cu intenție?”. Acesta i-a răspuns necăjit: “Nu. Cu brânză.”). Autorii nu fac spectacol. Nici spectacole. Suntem la teatru, tărâmul regizorilor și-al actorilor. Dar bucuria mea ar fi să ne simțim bine în această seară, să o privim în față, fără spasm ori resentimente, să râdem și să ne veselim! În definitiv, suntem cu toții libelule, iar viața e ultimul nostru dans.

HAI LA TEATRU!

19, 20 mai 2021, ora 19:00, Sala Amza Pellea

Bilete:

https://ebilet.tncms.ro/ebilet

☎️ 0251 413 677


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă