Interlopii au lovit polițiști. Berbeceanu le răspunde: Vom fi intransigenți cu derbedeii!

Interlopii au lovit polițiști. Berbeceanu le răspunde: Vom fi intransigenți cu derbedeii!

18:30 20.04.2020
0

Comisarul Traian Berbeceanu le răspunde celor care au atacat forțele de ordine în Rahova, Hunedoara și Săcele că la violență trebuie răspuns cu violență, proporțional. În încercarea de a-și impune dominația asupra unor cartiere sau chiar orașe, interlopii au provocat incidente și au instigat persoane fără educație sau cu probleme penale să devină violenți la adresa polițiștilor și a jandarmilor. Provocați să intervine, polițiștii încearcă să legimitimeze persoanele recalcitrante sau să restabilească ordinea prin dialog, însă în majoritatea cazurilor sunt atacați, insultați și loviți. Scenele filmate în câteva cazuri arată cum după așa-zise retrageri intervin trupe specializate pentru reținerea persoanelor care produc tulburări sociale. Mesajul lui Traian Berbeceanu este ferm și nu anunță nimic bun pentru cei care își încearcă forțele cu trupele speciale.

Distribuie articol

Train Berbeceanu: Nu am să vă spun nici cu căt la sută au scăzut infracțiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliția și jandarmeria și nici că se acționează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează.

Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenți cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toți.

Am să vă spun, simplu, că polițiștii și jandarmii sunt hotărăți și determinați să vă protejeze, pe voi cei multi, impunând respectarea legii și atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine și haos.

Am să vă asigur că forțele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare și fără suficiente materiale de protecție, nu vor face un pas înapoi în a-și face datoria.

Iar \"vitejilor\" care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, și \"specialiștilor\" care ne fac reproșuri și ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenție în ceea ce privește conflictele din Hunedoara, Săcele sau București, le spun că tot polițiștii și jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate și profesionalism i-au reținut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmulețe pe net.

Și da, cred că la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional.


Sursa: Traian Berbeceanu
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă