Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Urmează s-o vedem pe Viorica Dăncilă la Viața satului? Conferința candidatei PSD, pe toate canalele TVR!

Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Urmează s-o vedem pe Viorica Dăncilă la Viața satului? Conferința candidatei PSD, pe toate canalele TVR!

11:08 15.11.2019
0

TVR a derapat de la orice normă de echidistanță și a devenit agent electoral pentru PSD și Dăncilă, acuză liberalii, aducând și argumente pentru a demonstra obediența conducerii televiziunii publice. Istoricul Liviu Brătescu, reprezentant al PNL în consiliul de Administrației al TVR, a dezvăluit că Doina Gradea, președinte - director general al instituției, este un executant al ordinelor primite de la PSD și a cauzat grave prejudicii de imagine televiziunii publice. Acesta a arătat că raportul Curții de Conturi a fost ținut secret iar despre proiectul managerial nimeni nu l-a văzut.

Conferința de presă a candidatului PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a fost difuzată, joi seara pe patru canale ale televiziunii publice: TVR 1, TVR 2, TVR 1 HD și TVR 2 HD. Prin contrast, conferința de presă a președintelui Klaus Iohannis, susținută miercuri, a fost difuzată doar pe TVR 1.

Distribuie articol

Liviu Brătescu, istoric, reprezentant PNL în CA al TVR:

Miercuri, 13 noiembrie, a fost o altă ședință a CA a SRTV. Nu cred că mai miră pe nimeni dacă spun că nici de această dată nu a fost adusă în dezbatere organigrama instituției. Nu știu dacă e din cauza faptului că doamna Gradea este sigură că va pleca în curând sau altele sunt motivele, dar obligația asumată în urmă cu mai multe luni nu a fost onorată nici de această dată.

Am cerut de această dată să fie prezentată și membrilor CA decizia Curții de Conturi după ultima „analiză” realizată la SRTV. Prin diverse tertipuri, Doina Gradea a binevoit să ne prezinte acest document la sfârșitul ședinței, după multe comentarii. Din punctul meu de vedere este scandalos ca un asemenea document să nu fie prezentat automat membrilor CA a SRTV. Modul acesta complet netransparent de a conduce o instituție publică spune foarte mult despre concepția managerială a Doinei Gradea. Concepție care în mod real nu există.

Știu că este greu de crezut, dar aceasta este realitatea. După mai bine un an și jumătate de la preluarea mandatului de PDG, Doinea Gradea nu a prezentat încă un plan managerial. Nu cred că mai surprinde faptul că PSD a susținut-o fără ca nimeni din echipa lui Liviu Dragnea să o întrebe asupra viziunii sale. Nu programul managerial pentru SRTV l-a interesat pe Liviu Dragnea, ci detectarea capacității de subordonare față de el și de iubitul partid, iar dacă ne gândim la prezența acestuia la emisiuni de „specialitate” precum „Viața satului“ chiar și în campania electorală din mai 2019 sau la transmiterea în momentul votului pe moțiunea de cenzură doar a discursului Vioricăi Dăncilă, putem spune că Doina Gradea nu a dezamăgit partidul celor trei roze.

Cât despre telespectatori? Ei nu contează.

Isprava de aseară (miercuri, n. red.), când conferința de presă a celui mai slab om politic din istoria României postdecembriste, evident, vorbim despre Viorica Dăncilă, a fost difuzată pe patru canale ale SRTV a demonstrat din nou acest lucru. Urmează oare ca, după obiceiul casei, s-o vedem pe Viorica Dăncilă la „Viața satului“? Unii răutăcioși ar putea spune că acolo e cel mai adecvat să apară.

Cu riscul de a mi se spune din nou că mă amestec în politica editorială a SRTV, întreb din nou public: ce anume a contribuit la o asemenea decizie? Era cumva un eveniment de importanță națională sau internațională la care trebuia asigurat accesul întregii națiuni? De unde această preocupare ca nu cumva să existe vreun român care să nu o asculte cu emoție (cum altfel), pe doamna fostă premier? Văzând toate acestea, putem spune că Doina Gradea nu vrea și nu poate să rateze vreo ocazie pentru a se dovedi utilă PSD.


Sursa: Liviu Brătescu
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă