Fine dining la înălțime, Restaurant Oxygen Restro

Fine dining la înălțime, Restaurant Oxygen Restro

12:45 14.09.2020
0

Fie că ești un pasionat al bucătăriei tradiției, al bucătăriei mediteraneene sau vegetariene, la Oxygen Restro, Chef Andras Zsigmond are pregătite toate preparatele specifice în așa fel încât să satisfacă și cele mai exigente gusturi.

Distribuie articol

Așa cum v-am obișnuit de atâția ani, nu există vară fără ospitalitatea harghițeană. De această dată venim cu un casual fine dining la înălțime, mai precis, un concept revoluționar al fine diningului a la carte sau cu autoservire, toate acestea în Pasul Pângărați, la 1256 de metri altitudine, la limita dintre munții Hășmaș și munții Giurgeu. Cunoscut ca și Pasul Bicaz, Pasul Pângărați se află situat undeva, la jumătatea distanței dintre Gheorgheni și Lacul Roșu, iar peisajul de aici oferă o priveliște unică asupra lanțului muntos vulcanic Călimani Gurghiu Harghita. La momentul la care am ajuns aici, în pasul Pângărați, la Oxygen Restro, cerul era de un albastru curat dantelat cu ceva nori în culori de la alb la negru, prevestind ceva intemperii pentru mai târziu. Acest lucru nu a făcut altceva decât să accentueze valoarea peisajului montan. Pentru perioadele mai friguroase, Oxygen Restro are pregătite pături pentru clienții care servesc masa pe terasă sau sunt prinși de capriciile vremii în timp ce servesc masa.

O clădire joasă, specifică zonelor montane, cu geamurile orientate către sud-vest, priveliștea fiind astfel de excepție cu deschidere către Valea Strâmbă, primește cu ospitalitatea harghițeană definitorie pentru zonă toți oaspeții, indiferent de preferințele culinare ale acestora, bucătăria restaurantului având specific internațional. Fie că ești un pasionat al bucătăriei tradiției, al bucătăriei mediteraneene sau vegetariene, la Oxygen Restro, Chef Andras Zsigmond are pregătite toate preparatele specifice în așa fel încât să satisfacă și cele mai exigente gusturi.

Oxygen Restro este genul de restaurant unde transparența este, și la propriu și la figurat, la mare înâlțime. De unde se servește masa se poate vedea în bucătărie, condițiile de preparare a dish-urilor fiind astfel la îndemâna tuturor, iar din bucătărie se poate vedea, ca în palmă, sala de mese și terasa.

Un concept nou este servirea a la carte în cursul săptămânii și în sistem de autoservire în weekend. Datorită unei inovații aparținând aceluiași Chef Andras Zsigmond, indiferent că discutăm despre servire a la carte sau autoservire, fine dineing-ul este prezent în ambele situații. Dish-urile sunt pregătite pe niște spatule de inox ce se așează pe farfurie, astfel, preparatele pe care le aveți în farfurie rivalizează ca aspect cu preparatele celor mai fancy restaurante din Europa.

Ingeniozitatea și măiestria cu care sunt pregătite aceste spatule fac din Chef Andras un unicat în zonă și nu numai. Personal, am avut ocazia să mănânc o specialitate de ciolan afumat cu sos whiskey transformat într-o crustă crocantă, care mi-a redefinit conceptul de ciolan afumat. Pe post de garnitură am savurat un piure de sfeclă absolut delicios. Îmbinarea aromelor, aspectul impresionant, ospitalitatea și peisajul absolut extraordinar au făcut din cele câteva ore petrecute la Oxygen Restro, o delectare a tuturor simțurilor.

Pentru pasionații de preparate din pește, aici, la Oxygen Restro, puteți degusta șalău de Nil în crustă de fulgi de porumb, semințe susan și mălai sau trunchi de merluciu in aluat cu bere ori file de șalău de Nil prăjit la cuptor. Lista poate continua, dar vă lăsăm pe voi să descoperiți și să savurați preparatele de aici.

Interiorul restaurantului Oxygen Restro este multifuncțional, acesta putând fi transformat în sală pentru conferințe sau seminarii, autoservire pentru weekend sau loc de joacă pentru copii. Terasele restaurantului Oxygen Restro sunt orientate una către drumul național care face legătura dintre Gheorgheni și Lacul Roșu și cealaltă către Valea Strâmbă, puțin mai retrasă de la drum, liniștea fiind aici principalul companion de masă.

Oxygen Restro, practic, face parte dintr-un resort ce va cuprinde un hotel de 4 stele cu SPA, o tiroliană lungă de aproximativ 600 de metri cu o diferență de nivel de 82 de metri, o pârtie de ski pentru începători care este deja finalizată și așteaptă să fie dată în folosință în această iarnă, un drum special conceput pentru plimbări cu căruța și multe alte atracții specifice unui parc de aventură, dar despre toate acestea vom reveni cu detalii pe măsură ce se vor finaliza și se vor da în folosință.

Vino aici, la Oxygen Restro, locul de excepție datorat amplasării minunate dar, mai ales, preparatelor de fine dining pregătite de Chef Andras Zsigmond, un specialist de excepție al bucătăriei tradiționale dar și internaționale.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Oxygen Restro
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă