Dulceaţa de căpşuni reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor.
Distribuie articol
Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahar și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistenta aproape uniformizată.
Ingrediente
+3 kg de căpșuni
+2 kg de zahăr
+Zeama de la 3 lămâi
Dacă avem norocul să găsim căpșuni mai mici, ar fi ideal, dacă nu după ce le spălăm cu atenție și cu grija căpșunile, le curățăm de codițe pe cele mai mari le tăiem în două.
Punem zahărul și zeama de lămâie peste ele și le lăsam până a doua zi, timp in care mai amestecăm până la dizolvarea zahărului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.
A doua zi strecuram căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat in clocot, turnam peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de ora. Strecurăm din nou și le punem din nou sucul la fiert pana se reduce la jumătate. Adăugăm fructele in sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin gem din oala in care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai buna de turnat in borcane sterilizate și fierbinți. Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine.
Punem capacele și le așezăm într-un pat din prosoape pana se răcesc de la sine. Spor la treaba și poftă bună!
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.