Dr. Luan Topciu, laureat al Premiilor Naționale pentru Literatură ale Albaniei!

Dr. Luan Topciu, laureat al Premiilor Naționale pentru Literatură ale Albaniei!

16:50 01.04.2020
0

Dr. Luan Topciu, coordonatorul Centrului Cultural Albanez din cadrul ALAR, a câștigat Premiul Național pentru Literatură al Albaniei, la secțiunea traduceri. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ceremonii organizate de Ministerul Culturii, la Tirana, în seara zilei de 22 ianuarie a.c. Distincția a fost acordată pentru traducerea volumului de poeme Shtëpia me brisqe rroje (Casa din lame de ras), aparținând poetei franco-române Linda Maria Baros, traducere publicată la editura Albas din Tirana, în anul 2018.

Distribuie articol

Diplomat, scriitor, traducător, critic literar și de artă, Dr. Luan Topciu a absolvit studiile Facultății de Filologie a Universității din Tirana și este doctor în filologie al Universității București, acolo unde este și profesor invitat.

A publicat numeroase volume de autor în România, Albania și Macedonia și a tradus literatură albaneză în limba română și viceversa. A fost ministru consilier în cadrul Ambasadei Republicii Albania la București, iar din anul 2017 s-a alăturat echipei ALAR. Coordonează Centrul Cultural Albanez de la începutul anului 2019 și este redactor-șef al revistei trimestriale cultural-științifice Albanica, editată de organizația noastră.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă