Teatrul Național Marin Sorescu Craiova, poziție prioritară pe lista de investiții în domeniul culturii

Teatrul Național Marin Sorescu Craiova, poziție prioritară pe lista de investiții în domeniul culturii

23:24 05.08.2020
0

După 47 de ani de existență, clădirea Teatrului Național “Marin Sorescu” (arhitect, Alexandru Iotzu) are nevoie de o aducere la zi a tuturor sistemelor care îl deservesc. Zilele trecute a fost depusă la Ministerul Culturii documentația pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Național “Marin Sorescu“. Proiectul depus de Gabriel Marciu, director general adjunct, solicitat și susținut de secretarul de stat Mihai Firică, își propune revitalizarea unor spații neutilizate și deschiderea către public, reconfigurarea sălii și modernizarea scenei la cele mai înalte standarde, precum și alte investiții extrem de necesare pentru o instituție de nivel internațional, potrivit comunicatului de presă al TNC.

Teatrul Național “Marin Sorescu“ merită din plin să ocupe această poziție prioritară pentru investiții în domeniul culturii.

Distribuie articol

Proiectul propune inclusiv efectuarea de lucrări de consolidare, reabilitare termică, înlocuire instalații funcționale și pentru spectacole existente, modificări interioare de compartimentări pentru respectarea normelor ISU, înlocuire tâmplărie exterioară cu menținerea (geometriei) sterotomiei existente, funcționalizarea spațiului tehnic de la subsolul S2 prin schimbarea de destinație din spațiu tehnic în centru expozițional și asigurarea de circulații către parterul clădirii, cu modificări structurale și nestructurale, toate acestea fără a afecta structura istorică a clădurii, una dintre cele mai valoroase opere arhitectonice din România, competitivă pe plan european.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă