Cu investiții la minim istoric, fără proiecte de dezvoltare, administrația PSD a Craiovei este luată la țintă de consilierii liberali din cauza risipei bugetare și alimentarea clientelei politice instalată la conducerea fostelor regii. Consilierul municipal Flavius Sirop a arătat că primăria creşte din nou salariile managerilor de la SRL-urile din subordine. Exemplele date sunt Marcel Tănăsescu – RAT SRL, Alin Mărăcine – Pieţe şi Târguri SRL şi Vlad Butari – Salubritate SRL vor avea un salariu net lunar de 9.734 de lei. Acești adevărați nababi instalați politic în funcție nu performează, ci execută orbește ordinele de la partid.
Alături de Flavius Sirop, în conferința de presă de miercuri a exprimat opinii virulente la adresa administrației PSD și consiliera Adriana Ungureanu. Aceasta a atras atenția că instituțiile de cultură sunt folosite de către PSD pentru tocarea unor fonduri importante pe proiecte fanteziste, în timp ce investiții urgente în sănătate nu se realizează.
Distribuie articol
Fără o justificare economică sau fără precizarea motivelor prin care se majorează retribuțiile prevăzute în contractele de management, majoritatea PSD din Consiliul Local a votat fără jenă acordarea de bani din bugetul Craiovei pentru buzunarul politrucilor. Flavius Sirop: Proiectele de hotărâre privind mărirea salariilor au mai fost : Sunt salarii chiar peste mediul privat. Unde este performanţa acestor directori? Autobuzele sunt tot cârpite, din maşinile de gunoi curge levigatul, în pieţe nu s-a investit de foarte mult timp, cu mici excepţii. Pentru asta trebuie să-i remunerăm? Eu cred că sunt plătiţi pentru campania la prezidenţiale. Noi încercăm să strângem semnăturile în stradă. La PSD însă e de sus în jos, se strâng prin reţeaua administrativă.
Consilierul liberal Adriana Ungureanu: O parte din bugetul de la Departamentul de Imagine se duce către Opera Română. Trebuie să dăm 1120 mii lei, adică peste 11 miliarde de lei vechi, ca să organizeze o firmă particulară un mega-spectacol. Eu îi zic „Tocăniţa Culturală”. Asta este propunerea Operei Române din Craiova pentru sifonarea sumei de 1120 mii lei din bani publici. Concluzia este că Opera Română, pe zi ce trece se îndepărtează tot mai mult de adevărata misiune pe care ar trebui să o aibă pentru comunitate. Şi anume, aceea de a promova artele interpretative de opere şi balet, valorile lirice şi coregrafice universale prin realizarea de spectacole, producţii artistice valoroase, aşa cum spune domnul manager că ar trebui să se întâmple.
Opera Română în loc să aibă propriile producţii, în primul rând pentru fidelizarea publicului, chiar dacă nu au un sediu, pentru că ştim acest lucru, dă milioane şi milioane de lei pentru fel şi fel de „tocăniţe culturale”. Aşa cum este şi cea din 12-13 octombrie, care se va realiza printr-o casă de producţie privată. Este vorba de un mega-show, pentru care Opera cere 1,2 milioane de lei. Practic, Opera s-a transformat în impresarul respectivei case de producţii. Am ajuns acum să fim impresari.
Aşa crede actuala conducere a Operei Române din Craiova că cinsteşte memoria marei soprane Elena Teodorini, patroana spirirtuală a scenei lirice din Craiova, sub egida căruia este acest spectacol organizat în data de 12 şi 13 octombrie a.c. Probabil că marea soprană se răsuseşte în mormânt…
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.