3 sugestii de cazare în Oltenia de sub Munte

3 sugestii de cazare în Oltenia de sub Munte

18:47 26.01.2020
0

Oltenia de sub munte este spațiul românesc de o frumusețe naturală extraordinară dar și o zonă bogată spiritual, aici, descoperind cele mai multe mănăstiri, schituri și biserici foarte vechi, adevărate monumente istorice dar și arhitecturale.

Distribuie articol

Aici, în Oltenia de sub munte întâlnești minunății arhitecturale ce abia așteaptă a fi descoperite, recunoscute pentru valoarea lor de patrimoniu cultural universal UNESCO: splendida Mănăstire Hurezi, construită de Constantin Brâncoveanu, ceramica tradițională de Horezu, din satul Olari. Natura de o frumusețe extraordinară, uneori, ireală, a creat minuni: „pietre vii” din Rezervația Naturală a Trovanților din Costești, Salina Ocnele Mari, pădurile din Munții Căpățânii.

Una din comunele aflate la poalele Munților Căpățânii, în extremitatea nordică a depresiunii subcarpatice Horezu. este Vaideeni. Este formată din satele Cerna, Cornet, Izvoru Rece, Marița și, reședința, Vaideeni.

Satul Vaideeni este menționat sub numele de Vai de Ei, într-un document din secolul al XVI-lea. În urma sosirii din Ardeal a mai multor familii de oieri, în principal din Mărginimea Sibiului, din cauza oprimării religioase, a luat naștere comunitatea. În prezent, Vaideeni este la interferența a două zone etnografice: cea Olteniei de sub Munte și cea din Mărginimea Sibiului identificându-se influențe asupra graiului, portului și tradiției pastorale.

În zona aceasta atât de bogată, am descoperit și testat trei pensiuni pe care le recomandăm pentru vacanțele tale.

Pensiunea Cerna, Vaideeni

Pensiunea Cerna este spațiul destinat vacanțelor fără stres, unde mâncarea tradițională oltenească și ospitalitatea sunt atuurile care te vor face să vii și apoi, să revii.

Pensiunea Moara Viselor, Vaideeni

Pensiunea Moara Viselor este pensiunea unde ești în orice anotimp binevenit, fiind o oază retrasă de liniște și relaxare. Părăul de lângă pensiune este un loc de vis.

Pensiunea Vaideeni, Vaideeni

Pensiunea Vaideeni este pensiunea caldă și familiară, unde te simți ca acasă și nu știi cum să faci să îți prelungești vacanța.

Alege una dintre propunerile noastre și poți bate cu piciorul Cheile Bistriței, Cheile Oltețului sau, dacă ești un iubitor al drumețiilor, ai la îndemână câteva trasee în Munții Căpățânii.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea Cerna, Vaideeni
Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă