Agroturism în Țara Făgărașului - Pensiunea Gruiul Colunului

Agroturism în Țara Făgărașului - Pensiunea Gruiul Colunului

07:00 29.01.2020
0

Cu nerăbdare și curiozitate, în același timp, am plecat către Lacul Colun, în localitatea Colun, la Pensiunea Gruiul Colunului. Aici am dat peste Nora și Alex, doi oameni absolut extraordinari care au făcut dintr-o casă de locuit, veche de 70 de ani, ce a fost cămin pentru trei generații, o agropensiune de invidiat unde tradiția se îmbină perfect cu modernul și educația.

Distribuie articol

Tot mergând și descoperind Țara Făgărașului am avut plăcuta surpriză să cunosc niște oameni care au înțeles foarte clar că rădăcinile unui popor stau în păstrarea tradiției acestuia.

Pensiunea Gruiul Colunului are 4 camere cu 8 locuri de cazare, o terasă în interiorul locației și o terasă peste drum de locație. La prima vedere, pare o casă tradițională din zonă, dar, dacă aprofundăm mai bine lucrurile, descoperim detaliile care dau unicitatea acestui loc. Practic, din casa veche s-a păstrat cât s-a putut de mult, iar restul a fost înlocuit în așa fel încât să se înscrie în arhitectura locală și să respecte cât se poate de atent originalul. Astfel, grinzile de susținere ale tavanelor au fost păstrate și consolidate, fluiditatea pereților a fost păstrată, iar ornamentele din cameră, cu dedicație de la Nora, au fost puse în așa fel încât să redea senzația de vechi și tradițional. Așa se face că, aici, la Pensiunea Gruiul Colunului veți găsi balanțe vechi pe post de decorațiuni, machete de mașinuțe din lemn și chiar corpuri de iluminat vechi, dar funcționale.

Alex și Nora au mers pe ideea casei de la țară din secolul XXI unde, se poate admira și studia arhitectura veche, dar, în același timp, ai acces la tehnologia de care ai nevoie pentru a nu te considera la capătul civilizației, astfel se explică existența televizoarelor, a unei bucătării complet utilate și a legăturii la internet prin conexiune wireless.

Datorită dorinței proprietarilor de a promova și servi oaspeților produsele tradiționale, Pensiunea Gruiul Colunului este pe cale de a deveni punct gastronomic local, demersurile în acest sens fiind făcute.

Datorită dorinței proprietarilor de a promova și servi oaspeților produsele tradiționale, Pensiunea Gruiul Colunului este pe cale de a deveni punct gastronomic local, demersurile în acest sens fiind făcute. Aici, la Pensiunea Gruiul Colunului aveți ocazia să participați sau să urmăriți procedeul de preparare a bunătățurilor tradiționale cum ar fi pregătirea conservelor de toamnă, coptul pâinii la cuptor, pregătirea porcului pentru Crăciun sau a mielului pentru Paște, fabricarea tradițională a vinului sau culesul legumelor și fructelor.

Pensiunea Gruiul Colunului este locul unde, într-o atmosferă relaxată, aproape de natură și de oameni, ai ocazia să vezi, practic, să participi dacă îți dorești, la activitățile de zi cu zi, din gospodărie, în funcție de sezon.

Alex, fiind un ghid experimentat cu mulți ani de activitate în domeniul turistic, îți poate fi un bun ghid pentru excursii ce se fac pe o rază de 60 – 100 de kilometri de aici. Astfel, poți vizita cetățile medievale ale Transilvaniei, Brașovul, Sibiul, Făgărașul sau Lacul Colun.

Pensiunea Gruiul Colunului reprezintă locul ideal unde poți experimenta tradiția locală într-o atmosferă relaxantă la poalele Munților Făgăraș, unde te poți relaxa într-un mediu cât se poate de natural, locul pe care îți dorești să-l ai aproape de tine și pe care îl părăsești cu greu, asta și datorită ospitalității gazdelor, Nora și Alex.

Indiferent de anotimp, Pensiunea Gruiul Colunului este deschis pentru tine, pentru a-ți trăi experiențele ce îți vor bucura toate simțurile.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea Gruiul Colunului
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă