Meşterii olari din Olt, la târgul din Sibiu

Meşterii olari din Olt, la târgul din Sibiu

10:07 01.09.2019
0

„Târgul Olarilor” de la Sibiu reuneşte la fiecare început de septembrie peste 100 de meşteri olari printre care şi meşteri din Olt care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.

Distribuie articol

Județul Olt este reprezentat la acest eveniment deosebit de doi meșteri populari ceramiști. Este vorba despre Ștefan Trușcă de la Româna-Balș (ceramică de tip Oboga) și Ionel Cococi de la Vădastra (ceramică neagră de tip neolitic).

Timp de două zile, localnici şi turişti sunt poftiţi în Piaţa Mare din Sibiu să admire şi să achiziționeze obiecte ceramice.

Anul acesta, 2019, atmosfera de târg din Piața Mare va fi întregită de demonstrațiile live la roata olarului, publicul având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă