Tărâmul de poveste al lavandei din Gorj!   Un peisaj mirific care impresionează toţi vizitatorii

Tărâmul de poveste al lavandei din Gorj! Un peisaj mirific care impresionează toţi vizitatorii

16:56 03.07.2020
0

Dacă vizitezi judeţul Gorj, nu trebuie să ratezi să dai o fugă la plantaţia de lavandă care arată ca un tărâm de basm. Câmpul de lavandă care îi aparţine Anei Neagu din Targu -Jiu este ceva de poveste. Tânăra a reuşit acum, pentru prima oară să organizeze un eveniment deosebit, prima editie a Festivalului Lavandei! Cei prezenţi au fost impresionaţi de de căsuţa Lavandinne.

Distribuie articol

Ana Neagu este proprietara plantației. Ana are astăzi o cultură de aproximativ 1500 mp. Nu este mult, însă pentru ea este destul. Oricum este mult de muncă, deși ea este norocoasă pentru că are deja o echipă formată din vecine și rude care o ajută în fiecare an.

Cele mai frumoase flori le păstrează pentru aranjamente, recolta din toamnă o folosește la perne și săculeți. Iar pentru sirop folosește un alt soi. Nu rămâne nimic nevalorificat. „Când am pus lavandă nu m-am gândit la ea ca la o afacere, ci trebuia să punem ceva pe acel teren. Nu luasem în calcul munca, riscurile, ziceam că pun lavandă și o să fie frumos, și miroase frumos. Și pe urmă am început să o folosesc”. A început să cultive lavandă acum 3 ani, după ce a primit un butaș cadou, de la o prietenă. De la o tufă de lavandă ea a ajuns să facă aranjamente neperisabile cu lavandă, săpun și sirop natural sau săculeți, perne și jucării, toatecu parfumul irezistibil al lavandei. Și nu se oprește aici", spune tânăra.

De patru ani are grijă de lavandă și face aranjamente inedite. Acum a preparat și un sirop de lavandă pe care l-a dat și oaspeților să-l guste. Pentru că pandemia a limitat numărul de participanți, în toamnă, tânăra își dorește să mai organizeze încă un festival, dar care să se întindă măcar pe două zile.

Cei care au venit să admire și să fotografieze câmpul de lavandă au avut parte de mai multe surprize. Au ascultat muzică clasică și au gustat dulceața de trandafiri, mierea ori cidrul de mure, toate produse în județul Gorj.

În data de 23 iunie, Pentru prima dată în județul Gorj, s-a organizat sâmbătă, în Târgu Jiu, Festivalul Lavandei. Totul, într-un cadru de poveste, în Cartierul Polata din municipiu. Participanții s-au bucurat de fotografii în lanul cu lavandă, dar au și putut gusta siropul preparat din florile mov ori dulceața de trandafiri și vinul de mure.

Acum a preparat şi odorizant auto.

"Dacă nici tu nu te împrietenești cu odorizantul auto din comerț și ai senzația ca îți dă dureri de cap parfumul puternic... ...găseşti la noi odorizantul perfect.

Pur, natural din ulei esențial de lavandă.

P.S... nu te teme ca o să te adoarmă la volan? este testat!

sfera, model nou...", îşi laudă produsul.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă