Primul laborator de șosete din România, la Craiova. O idee inedită, finanţată cu fonduri europene

Primul laborator de șosete din România, la Craiova. O idee inedită, finanţată cu fonduri europene

08:34 26.11.2019
0

Ilie Pană, un tânăr atreprenor din Craiova, a avut ideea inedită de a construi primul laborator de șosete din România, în care ciorapii sunt croșetați exclusiv de roboţi, fără a fi nevoie de intervenţia omului.

A luat fonduri europene, iar acum, în fabrica lui, sunt produşi zilnic peste 4000 de ciorapi din bumbac, în sute de modele colorate. Deşi riscantă, afacerea s-a dovedit un real succes, mai ales că roboţii sunt cei care înlocuiesc toată munca manuală. Produsele pot fi cumparate din magazinul deschis în cadrul ElectroputereMall din Craiova sau online.

Distribuie articol

Ilie Pană, antreprenor: Vă prezint cei 6 roboţei magici care produc şosete non-stop, 24 din 24. Cu ajutorul lor, noi facem şosete în fiecare zi!

O idee inedită, finanţată cu fonduri europene în valoare de 200 de mii de euro. Fiecare cârlig al acestui braţ preia care un ochi al şosetei, mută toată șoseta pe un alt roboţel, care se numeşte roboţel de încheiat la vârf. Acest roboţel întoarce şoseta pe dos, povesteşte producătorul.

Afacerea a luat naștere în urmă cu un an, când un craiovean de 33 de ani a încercat să găsească o soluţie la problema lipsei forţei de muncă. Aşa că a comandat piesele din Italia, împreună cu materiale de înaltă calitate şi s-a pus pe treabă.

Am decis să facem şosete pentru că, după cum vedeţi, pentru şosete se foloseşte cea mai înaltă tehnologie posibilă din domeniu textilelor. Adică nu e niciun produs care să se producă într-un mod mai complex decât șosetele, deşi nu te-ai gândi la început la chestia asta!, mai spune tânărul.

Simple sau colorate, cu modele de Crăciun sau cu diverse animale, mii de şosete sunt produse zilnic de cele 6 maşinării. Procesul de croşetare al unui ciorap nu durează mai mult de 2-3 minute. Însă nu totul este atât de roz cum pare. Toată munca imensă porneşte din faţa unui ecran.

De supravegherea mașinăriilor se ocupă în total 10 angajaţi, care, deşi nu depun multă muncă fizică, trebuie să fie atenţi la orice detaliu.

Succesul tânărului care a pornit de la zero a escaladat rapid. Acum are zeci de comenzi pe zi, atât online, cât și într-un magazin din Craiova, la ElectroputereMall. Clienții pot alege cutia de 24 de şosete subţiri şi groase, care costă 130 lei, sau pot cumpăra perechile separat, cu preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei/ bucata.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă