Tăieri bugetare de la Transporturi, Educație și Sănătate. Teodorovici anunță falimentul Guvernului Dăncilă

Tăieri bugetare de la Transporturi, Educație și Sănătate. Teodorovici anunță falimentul Guvernului Dăncilă

21:49 29.07.2019
0

Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, a anunțat noi tăieri bugetare însemnate de la ministere esențiale pentru dezvoltare, Transporturile, Educația și Sănătate. Încasările bugetare au scăzut dramatic și practic economia intră în blocaj financiar. Guvernul Dăncilă este la limită dar Tăriceanu a cerut ascunderea măsurilor de reducere bugetară și amănarea lor cât mai mult pentru a nu afecta electoral candidații PSD-ALDE.

Rectificarea bugetară anunţată de ministrul Finanţelor pentru finalul lunii iulie va fi amânată cu cel puţin o săptămână. Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, că Guvernul așteaptă prima ședință CSAT pentru a primi aviz pe rectificarea bugetară. Tot joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a anunţat că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie.

Distribuie articol

Teodorovici a mai spus că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB. Cu toate acestea, Guvernul are probleme serioase. Execuția bugetului general consolidat, conform datelor operative de execuție, s-a încheiat pe primele cinci luni ale anului 2019 cu un deficit de 14,7 miliarde de lei, respectiv 1,4% din PIB, informează Ministerul Finanțelor. Suma este aproape dublă față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ministrul Finanţelor a preciziat că rectificarea bugetară ar putea fi pusă în dezbatere publică luni.


Sursa: Digi24
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă