Terapie pe alee! În Vâlcea există aleea terapeutică prin care îţi rezolvi problemele de sănătate

Terapie pe alee! În Vâlcea există aleea terapeutică prin care îţi rezolvi problemele de sănătate

07:02 23.09.2019
0

Soluţia ideală pentru relaxare şi înlăturare a stresului a fost descoperită de o vâlceancă. Experimentarea mersului desculţ pe diferite suporturi naturale poate rezolva unele afecţiuni de care suferă omul modern, consideră femeia care a creat într-o localitate din Vâlcea o alee terapeutică prin care scapi de stres.

Distribuie articol

Pista specială se află în localitatea Nicolae Bălcescu, din judeţul Vâlcea. Este amenajată cu nisip, lemne, iarbă, pietre de munte sau bolovani. Ea are şi efect terapeutic, nu doar de relaxare.

Aleea "terapeutică", un proiect unic în Regiunea Sud-Vest Oltenia, este produsul muncii membrilor asociaţiei „Vatra cu idei”. Fondatoarea asociaţiei, Dana Rădulescu, a dorit, iniţial, să le ofere o alternativă tinerilor care-şi petrec tot timpul liber în faţa calculatorului şi să-i ajute pe adulţi să uite de grijile cotidiene.

„Este o variantă de a petrece timp liber în natură, iar accesul este gratuit. În Germania sau Austria sunt foarte multe alei terapeutice, copiii sunt încurajaţi să petreacă mai mult timp în natură şi să meargă desculţi. Aleea noastră este relativ mică faţă de cele din străinătate, acolo unde se merge chiar prin apă şi noroi”, afirmă Dana Rădulescu.

Lucrările de amenajare au durat ceva timp pentru că materialele au fost aduse din alte zone ale judeţului. De exemplu, piatra de munte a fost cărată de la zeci de kilometri, tocmai de pe Valea Oltului, de lângă Mânăstirea Turnu.

A fost concepută pentru relaxare de o asociaţie neguvernamentală, dar s-a dovedit a fi şi o soluţie terapeutică pentru copiii si tinerii care sufera de platfus sau deformări ale gambei.

„Acum, după feedbackul pe care l-am avut timp de o lună, oamenii au spus că simt ceva la picioare. Este un fel de reflexoterapie naturală, nu presezi undeva mai mult sau mai puţin, ci laşi piciorul să calce natural”, spune Dana Rădulescu, fondatoarea asociaţiei „Vatra cu idei”.

Potrivit iniţiatoarei acestei alei terapeutice aceasta, relaxează şi binedispune;

• ajută la îndreptarea coloanei, oferind corpului o poziţie dreaptă;

• reduce riscul de obezitate şi de apariţie a bolilor de plămâni;

• mersul desculţ creşte vitalitatea şi nivelul de energie din corp;

• ajută la eliberarea sentimentelor negative şi la restaurarea echilibrului organic şi intelectual;

• constituie un masaj natural, reflexogen;

• îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Aleea terapeutică din Vâlcea este a doua din România, după cea de la Sfântu Gheorghe. Amenajarea ei a costat 5.000 de lei. Accesul la Alee este posibil în perioada lunilor mai – octombrie, cu programare prealabilă.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă