Wrapp Oxygen - un deliciu la 1256 m

Wrapp Oxygen - un deliciu la 1256 m

14:38 14.09.2020
0

Nici prin gând nu mi-ar fi trecut ca la o altitudine de 1256 de metri, în Pasul Pângărați, voi reveni cu plăcere atât pentru peisajul extraordinar cât și pentru profesionalismul și ospitalitatea celor de aici.

Distribuie articol

Puține sunt locurile unde am rămas fascinat de modul de preparare, aspect și gust al mâncărurilor pe care le-am degustat, dar Oxygen Restro, desi relativ nou deschis, excelează pe toate planurile. Nici prin gând nu mi-ar fi trecut ca la o altitudine de 1256 de metri, în Pasul Pângărați, voi reveni cu plăcere atât pentru peisajul extraordinar cât și pentru profesionalismul și ospitalitatea celor de aici. Pentru mine, Oxygen Restro va rămâne în topul preferințelor atât timp cât se vor păstra preparatele, ospitalitatea și profesionalismul. Aici am avut ocazia să degust un preparat delicious făcut de Andras Zsigmond, Chef Zsiga, preparat pe care voi încerca să-l detaliez cât se poate de clar în așa fel încât să obțineți, și voi, rezultate remarcabile în propria dumneavoastră bucătărie.

În cele ce urmează, vom vorbi despre Wrapp-ul Oxygen sau Wrapp-ul Mexican, Mexican pentru că, după gust se poate servi condimentat în așa fel încât doar cei rezistenți la picant îl vor putea servi. Personal, am preferat o variantă pentru un stomac mai sensibil, variantă pe care o voi detalia în cele de mai jos.

Foarte important pentru această rețetă este carnea. Se folosește carne de porc, preparată sous-vide sau pulled pork.

Sous-vide este un mod de preparare al cărnii care păstrează toată aroma și savoarea cărnii. Modul de preparare este relative simplu. Carnea de porc, de preferință de pe pulpa superioară, se trage în vid și apoi se lasă într-un recipient cu apă caldă până când capătă culoare sau devine foarte foarte moale. Acest mod de gătire păstrează toate aromele și sucurile gelatinoase asigurând astfel un plus de savoare produsului final. După ce se scoate din punga vidată, carnea se desface în fâșii cu furculița și apoi se pune în wrapp.

Pulled pork este un preparat specific Statelor Unite, mai precis pentru sudul Statelor Unite, și presupune două variante de gătire. Prima în variantă outdoor prin afumarea la foc mic, iar a doua, prin gătirea într-un vas slow coocking. Ambele variante converg către sfredelirea cărnii cu furculița și amestecarea acesteia cu un sos.

Cert este faptul că ambele variante dau o savoare desăvârșită produsului final, iar Chef Zsiga este un maestru în a condimenta și asezona aceste ingrediente.

Pentru pregătirea wrap-ului se face, mai întâi, un sos cu ardei copți, smântână, oregano, sare, piper, maioneză și foarte puțin ketchup (doar pentru culoare). Lipia se unge uniform cu sosul de mai sus, apoi se pun roșii cherry, ceapă roșie tăiată peștișori și varză albă. Peste toate acestea se pune carnea puțin trasă la tigaie pentru a deveni crocantă. Peste carne se mai pune puțin sos, apoi se dă forma finală a preparatului după care se rade cașcaval deasupra. Se poate orna cu un sos negru și cu strugri albi și negri. Pot spune doar că acest wrap specific Restaurantului Oxygen Restro are un gust desăvârșit, iar maniera de preparare este o artă pe care Chef Zsiga o stăpânește la perfecție.

Nu rămâne decât să guști și să-mi spui părerea ta.

Rețeta aparține Andras Zsigmond (Chef Zsiga), Chef Executive Oxygen Restro


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Wrapp Oxygen
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă