Veste bună! Judeţul Vâlcea are cele mai puţine cazuri de COVID 19

Veste bună! Judeţul Vâlcea are cele mai puţine cazuri de COVID 19

14:09 19.05.2020
0

Reprezentanții Guvernului în Vâlcea transmit mulțumiri tuturor cetățenilor județului pentru modul responsabil în care s-au comportat în cele două luni de stare de urgență, motiv pentru care numărul de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului este în prezent redus.

Distribuie articol

”Județul Vâlcea ocupă în momentul de față locul al doilea la nivel național, cu un număr relativ mic de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus - sub 30. Este în mare parte meritul dumneavoastră, al cetățenilor care ați înțeles să fiți responsabili și să respectați măsurile dispuse în această perioadă pentru a proteja sănătatea noastră, a tuturor. Vă mulțumesc personal, dar și din partea instituției pe care o reprezint, pentru că ați înțeles că limitarea răspândirii acestui virus depinde în mare parte de modul fiecăruia dintre noi de a ne comporta și de a acționa în astfel de situații critice”, a transmis prefectul Tiberiu Costea.

Cei doi reprezentanți ai Guvernului în Vâlcea atenționează însă că este la fel de important ca cetățenii să rămână precauți și să se comporte responsabil și pe perioada stării de alertă, care a fost decretată în România din data de 15 mai a.c.

„Epidemia de COVID-19 nu a trecut la ridicarea stării de urgență. Pericolul de infectare rămâne mare. De aceea, fac apel la cetățeni să fie în continuare prudenți și să respecte cu strictețe măsurile dispuse pentru această perioadă de stare de alertă, în special purtarea măștilor în spațiile publice închise, o igienă riguroasă a mâinilor, păstrarea în continuare a distanțării sociale și evitarea aglomerației. Sunt reguli care ne pot feri pe toți de îmbolnăvire și care ajută autoritățile să țină sub control răspândirea bolii. Țin să le mulțumesc în mod deosebit tuturor cadrelor medicale care, în cele două luni de stare de urgență, au făcut eforturi uriașe pentru limitarea îmbolnăvirilor și pentru tratarea în mod cât mai eficient a persoanelor bolnave”, a adăugat subprefectul Sebastian Fârtat.

Până acum, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă