Primul muzeu subacvatic din România se va deschide vara viitoare, la Constanţa

Primul muzeu subacvatic din România se va deschide vara viitoare, la Constanţa

10:02 09.10.2019
0

Este ideea unui scafandru profesionist care a răscolit adâncurile Mării Negre şi a adus la suprafaţă vestigii antice. Statuia poetului Ovidius, realizată de sculptorul Gabriel Rizea din Craiova, e primul exponat din muzeul subacvatic. Urmează şi altele.

Distribuie articol

Primul exponat, statuia poetului Ovidius şi-a găsit locul printre ruinele fostei cetăţi Tomis. Ea e înconjurată de amfore moderne care au fost lăsate pe fundul mării special pentru a prinde patină.

"A fost o provocare pentru mine. Am creat-o din lemn, dar am folosit nişte substanţe care să facă ca lemnul să reziste mai mult timp sub apă", spune sculptorul Gabriel Rizea din Craiova.

Scafandrul a obţinut toate aprobările pentru ca, vara viitoare, turiştii care vizitează Constanţa să se poată bucura de istorie sub apă.

Toate exponatele vor fi scufundate undeva în zona Cazinoului din Constanţa. Vor ajunge la 10 metri adâncime, o adâncime nu prea mare tocmai ca şi cei neiniţiaţi în scufundări să poată vizita muzeul subacvatic.

"Poetul Ovidius sub ape, prins intre zidurile cetatii Tomis...prima piesa din viitorul muzeu subacvatic, ce va fi realizat in Marea Neagra, la Constanta", a mărturisit Roibu Pascale, scafandrul care a avut ideea înfiinţării unui astfel de muzeu.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă