Stelian Tănase: TRAGEDIA DE LA CARACAL Ce gunoi se ascunde sub preșul MAI?

Stelian Tănase: TRAGEDIA DE LA CARACAL Ce gunoi se ascunde sub preșul MAI?

08:19 27.07.2019
0

Statul român a eșuat vizibil. Am avut ieri noapte un exemplu tragic. Nu vreau deloc sa politizez nenorocirea care ne-a lovit. Nu e locul. Dar trebuie să ne intrebam ce gunoi se ascunde sub preșul MAI?

Distribuie articol

Niste asa-zisi politisti, daca ne luăm dupa uniforma pe care o purtau, (si pe care au deznorat-o) au asteptat de la 23.00 pînă dimineața la 6.00 la poarta casei unde era ucisa Alexandra – asta deși vecinii continuau să sune la 112. Să nu spun că și Alexandra sunase de trei la 112, dar fără rezultat. Copila a așpteptat să fie salvată așa cum fusese învățată – că exista întrajutorare, că autoritățile vegheaza la singuranța fiecăruia. Din nefericire, Alexandra a încăput pe miinile unui criminal sadic. Ce-au făcut polițiștii? Au așteptat în fata casei ore in sir, la citeva metri de locul ororii, fără să intervina sa salveze fata. Cineva era ucis, aș spune, sub ochii lor. Ar fi durat un minut s-o salveze. Cum să clasific asta? Prostie crasă, imbecilitate, cretinism !? Orice am zice,v iata fetei nu poate fi aduăa înapoi. Este o tragedie, una dintre cele mai mari și mai sinistre din ultimiii 30 de ani.

Pe scurt. Statul roman s-a sabordat, el este complice la moartea tragică a fetei. Mai rău de atit nu se poete- pentru stat, Politie, pentru autoritati, pentru fortele de ordine. Cei implicati de sus pină jos, de la simplu politist la comandantul Politiei române trebuie sanctionati sever, concediati mai întii, apoi deferiți parchetelor militare pentru complicitatee la omor, neglijenta in servici, etc. Le-as retrage si pensia – speciala/nespeciala, pensie. Se va curma astfel o asemenea fuga de raspndere, indiferenta, refuz de a-si indeplini datoria.

Care este alibiul acestor ticălosii? Că nu exista mandat de perchezitie si nu se putea interveni pentru salvarea fetei. Ăstia nu au habar ce vorbesc. Iată ce scrie in Constitutie?

caracal„Perchezitiile in timpul noptii sunt interzise CU EXCEPTIA INFRACTIUNILOR FLAGRANTE”.

Art. 27 Constitutie/ Inviolabilitatea domiciliului

(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.

(2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:

a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;

b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;

c) apărarea securităţii naţionale sau a ordinii publice;

d) prevenirea răspândirii unei epidemii.

(3) Percheziţia se dispune de judecător şi se efectuează în condiţiile şi în formele prevăzute de lege.

(4) Percheziţiile în timpul nopţii sunt interzise, în afară de cazul infracţiunilor flagrante.”

caracal 1Știm care sunt exigențele învățămîntului la Academia de Politie. Numeroasele dezvăluiri făcute de mass-media de ani de zile sunt suficiente a avea o ideea. Tragedia aceasta nu este o intimplare ci o consecinta a situatiei din MAI. Scandalurile frecvente, faptul ca multi profesori au tezele de doctorat plagiate, că examemene si cursurile sunt vraiste, că este admis pe pile, etc spun multe despre ce invata viitorii politiști. I-am vazut in actiune noaptea trecută.

Statul român a eșuat vizibil. Am avut ieri noapte un exemplu tragic. Nu vreau deloc sa politizez nenorocirea care ne-a lovit. Nu e locul. Dar trebuie să ne intrebam ce gunoi se ascunde sub preșul MAI? Intimplarea asta indica o descompunere masivă a structurilor din MAI. O ancheta amplă și corectă ar trebui să clarifice aceste lucruri. De exemplu cum s-a ajuns în acest punct? Este vorba despre o deficiență de sistem, nu despre actiunea citorva politisti ghinionisti. MAI a sărit de pe șina, ese prea politizat, redus la stara de slugă.Avem aici efecul a ani si ani d zile de debanddă si corupție, de subfinantare, de legi strimbe, de personaje incapabile care ajung te miri cum la virf. In MAI se practica anti-selecția cadrelor, functionează sistemul PCR (pile cunostinte relatii) si nu meritul si profesionalismul. Ar fi interesant de stiut ce ofițer de politie trăieste strict din leafă? O analiza a activității ministerului in detaliu, pe toate palierele, urmată de vreo 100 de demiteri incepind de la virf s-ar impune. După ce s-a intimplat acum, nu cred ca mai este vreme de explicații si justificari. Tragedia de la Caracal este ca turnesolul – probeaza ce se intimpla de fapt în MAI. Se impune o curățenie generala, neapărat o reorganizare pe noi baze, e nevoie de alte legi, bune. Siguranta cetășeanului este o prioritate absoluta. Alfel de ce avem Poliție?

STELIAN TĂNASE

DESKREPORT


Sursa: STELIAN TĂNASE blog
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Servicii de sanatte si securitate in munca - Servicii profesionale de sanatate si securitate in munca.
Categorii

ConectareCont nouResetare parolă