Ciolacu și PSD au făcut praf și pulbere imaginea Parlamentului. Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Camera Deputaților

Ciolacu și PSD au făcut praf și pulbere imaginea Parlamentului. Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Camera Deputaților

11:51 29.04.2020
0

Majoritatea PSD gestionează catastrofal conducerea Parlamentului României, ultima ispravă a lui Marcel Ciolacu având repercusiuni majore. Proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, de Camera Deputaților. Conform inițiativei legislative, limbile maghiară şi română vor fi folosite în instituţiile publice de cetăţenii domiciliaţi în Ţinut. Ignoranță și delăsare care pornește de la Marcel Ciolacu, un lider al PSD apărut din neant, pe fondul prăbușirii încrederii în partid după epoca Dragnea. A ajuns șef al camerei Depuaților cu sprijinul unor parlamentari preocupați doar de apărarea grupurilor infracționale, în timp ce problemele naționale sunt ignorate. Cu o largă majoritate asigurată prin aportul UDMR, partidul lui Ponta și resturile de la ALDE, șefii PSD își fac agenda populistă în funcție de loviturile pe care le pot aplica Guvernului Orban și președintelui Iohannis. În mod surprinzător, USR a adoptat o linie strategică lipsită de moralitate, devenind un critic acid al oricăror măsuri adoptate de Guvernul PNL, de foarte multe ori parlamentarii conduși de Barna votând cot la cot cu PSD și majoritatea toxică.

În urma îngrijorării produse în rândul opniei publice, pe fondul criticilor aduse de către președintele Iohannis și PNL, care au devoalat jocul perfid și populist al PSD și al majorității din Parlament, se va întruni urgent Senatul României pentru a fi respins proiectul de lege promovat de UDMR. Probabil va fi respins proiectul neconstituțional adoptat de către Camera Deputaților. Însă consecințele pe plan internațional sunt devastatoare pentru imaginea României. Susținătorii autonomiei Ținutului Secuiesc vor flutura dovada adoptării autonomiei de către una dintre cele două camere ale Parlamentului!

Președintele Klaus Iohannis a criticat în termeni vehemenți acțiunea lui Ciolacu și UDMR care au pus la cale o lovitură de împotriva României: Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă!

Distribuie articol

Guvernul nu susține adoptarea măsurii legislative. De asemenea, a primit avize negative de la Consiliul Economic și Social (CES) și de la Consiliul Legislativ. Comisiile de specialitate din Camera Deputaților s-au exprimat împotriva adoptării.

Deputații Comisiei de Administrație semnalează că proiectul nu ține seama de dispozițiile din chiar debutul Legii fundamentale a statului, potrivit cărora ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil ”.

“Statul unitar constituie o singură formațiune statală, este el însuși, și numai el, subiect de drept internațional, presupune o unică ordine juridică bazată pe o singură Constituție și un singur sistem de organizare prin care se exercită cele trei puteri fundamentale - legislativă, executivă şi judecătorească, populația sa având o singură cetățenie. Legiuitorul constituant a stabilit că România este nu doar un stat unitar, ci și indivizibil, în sensul că el nu poate fi segmentat, nu poate face obiectul unei divizări, totale sau parțiale, cu regimuri juridice diferite”, arată raportul de respingere al Comisiei.

Conform actului normativ, statutul de regiune autonomă a Ţinutului Secuiesc poate fi desfiinţat numai printr-un referendum organizat în Ţinutul Secuiesc.

„Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc”, arată proiectul de lege.

Iniţiatorii spun că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

„Ordinea administrativă a Ţinutului Secuiesc se bazează pe condiţiile geografice, economice, sociale şi culturale, pe dezideratul istoric al populaţiei acestuia privind asigurarea autonomiei. Aspiraţia locuitorii regiunii la autonomie are ca obiectiv participarea democratică a cetăţenilor la viaţa societăţii, la dezvoltarea economico-socială, la sprijinirea şi ocrotirea realizării intereselor teritoriale”, potrivit iniţiativei legislative a celor doi deputaţi UDMR.

IOHANNIS DĂ CU PSD ȘI CIOLACU DE PĂMÂNT!

Klaus Iohannis: Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!

În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?

Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă