Teodorovici ne-a îndatorat pe zeci de ani! Împrumut de un miliard la dobândă împovărâtoare

Teodorovici ne-a îndatorat pe zeci de ani! Împrumut de un miliard la dobândă împovărâtoare

03:26 09.07.2019
0

Orlando Teodorovici nu pare a avea limită în a lua împrumuturi cu dobânzi enorme doar pentru a-i oferi Vioricăi Dăncilă iluzia că are cu ce plăti pensiile speciale, salariile bugetarilor și cheltuielile guvernamentale. Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în iunie 2022 şi s-a împrumutat cu 998 mil. lei, faţă de volumul de 500 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 3,85%. La licitaţie au participat şapte dealeri primari, informează Ziarul Financiar.

Volumul total al cererii a fost de 1,65 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 1,58 miliarde lei.

Distribuie articol

Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,85%.

Din valoarea nominală adjudecată de 998 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 830 milioane lei, iar ofertele necompetitive au totalizat 68 mil. lei.

Ministerul de Finanţe a programat în luna iulie licitaţii pentru titluri de stat cu o valoare totală de 4,2 miliarde lei, în scădere cu 40% faţă de împrumuturile din iunie, în condiţiile în care costurile de finanţare pe termen mediu-lung sunt pe un trend ascendent.


Sursa: Ziarul Financiar
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă